LIDS U NEMOGUĆOJ MISIJI: ''Pevci'' i dalje imaju šanse za Evropu

V.M.

28. 05. 2023. u 08:30

U okviru poslednjeg kola Premijer lige Totenhem će gostovati na ''Eland roudu''.

ЛИДС У НЕМОГУЋОЈ МИСИЈИ: Певци и даље имају шансе за Европу

FOTO: Tanjug/AP

Obe ekipe će danas igrati na pobedu kako bi ostvarili svoje ciljeve. Lids je u gotovo nemogućoj misiji jer je trenutno 19. na tabeli i uz njegov trijumf potreban mu je poraz Evertona kao i kiks Lestera kako bi opstao u ligi. Što se tiče Totenhema on se može domoći sedmog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija ukoliko pobedi, a Aston vila ne osvoji sva tri boda protiv Brajtona na ''Vila parku''.

Domaćin pruža veoma slabe partije tokom čitave sezone i nije iznenađenje što se nalazi u ovako lošoj situaciji. Lids je prošle sezone opstao u eliti pogtokom Harisona u poslednjim trenucima protiv Brentforda i danas će mu biti potrebno slično čudo.

Otežavajuća okolnost je to što Lester i Everton igraju protiv Vest hema, odnosno Bornmuta koji nemaju za šta da se bore. ''Lisice'' imaju isto poena kao ''paunovi'', ali mnogo bolju gol-razliku, i takođe im samo pobeda igra ako žele da izbegnu ispadanje, dok su u najboljoj poziciji ''karamele'' koje u ovo kolo ulaze sa 18. mesta  dva boda viška u odnosu na pomenuti dvojac.

Ekipa iz Jorkšira je u poslednjih pet utakmica bez pobede, odigrala je tri remija i doživela dva poraza. Posebno je zaboleo onaj od Vest hema u prošlom kolu jer je Lids poveo na ''London stadionu'' sa 0:1, ali na kraju je bilo 3:1.

Totenhem je u ovu sezonu ušao sa dosta samopouzdanja i očekivanja da može da dođe do nekog trofeja, ali sve se raspalo nakon Svetskog prvenstva i danas će pokušati da se makar plasiraju u Evropu.

''Pevci'' su trenutno osmi na tabeli i imaju bod manje od sedmoplasirane Aston vile koja je remijem na ''Enfildu'' napravili veliki korak ka plasmanu u kvalifikacije za Ligu konferencija koji će moći da overi pred svojim navijačima protiv Brajtona.

Forma takođe nije na strani gosta koji je osvojio samo četiri boda u proteklih pet kola, a trenutno se nalazi u negativnoj seriji od dva vezana poraza (Vila i Brentford).

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je goleada u kojoj je Totenhem nakon preokreta slavio sa 4:3.

Večeras u redovima ekipe iz prestonice neće biti Bentankura, Sesenjona, Ljorisa i Dajera.

Kod domaćina meč će propustiti Adams, Dalas i Sinistera.

Današnji rivali igraju utakmice sa dosta pogodaka u poslednje vreme, a veru u to da će se mreže tresti na ''Eland roudu'' dodatno nam pojačava podatak da su ovo jedne od najgorih defanzivnih ekipa u ligi (Lids primio 74, Totenhem 62 gola)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&|1+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku