Gajic Zoran1

ZORAN GAJIĆ doskorašnji fudbaler Zlina, uoči početka češke lige

TITULA OSTAJE U PRAGU

MOJ TIP

JABLONEC – BOHEMIANS 1

Ostrava – Liberec 0-2

PLZEN – SIGMA 1&3+

Pribram – Teplice 1X

M. BOLESLAV – KARVINA 1&3+

Budejovice – Opava 3+

SPARTA – SLOVAČKO 1-1

Zlin – Slavija 1X2

U potrazi za informacijama iz Češke stigli smo do Bugarske. Naime, Zoran Gajić, doskorašnji prvotimac Zlina, ove nedelje završio je transfer u bugarsku Ardu. Ne brinite. I dalje prati svoju bivšu ligu, čita češke novine, zna sve što nama treba.

– Slavija je ponovo broj jedan – nema dilemu Zoran Gajić, defanzivac koji je nastupao još za BSK iz Borče i češki Bohemians. – Prvak Češke je u rukama bogatog kineskog vlasnika. Slavija je prodala samo veznog igrača Stoka u PAOK, ali je na njegovo mesto dovela fudbalera potpuno istih karakteristika, rumunskog reprezentativca Stančua, koji je takođe odličan izvođač slobodnjaka. Slavija ima veoma visoke igrače, a odlikuje je granitna odbrana.

Da li je, onda, dvojka u Zlinu sigurica?

– Nisam siguran. Naime, trener Slavije Trpišovski sa svojim ekipama slabo prolazi na ovom gostovanju, a Zlin ima novog stratega, koji je „istumbao“ ekipu, uveo novi sistem igre, a tek je prvo kolo, pa domaćin možda može da iznenadi. Pored toga, Zlin je poznat poznat po odličnim partijama u jesenjem, a lošim u prolećnom delu prvenstva.

Ko može da pomrsi račune Slaviji?

– Sparta i Plzen. Praški velikan dosta ulaže, a tokom proleća je uspeo da se reši jednog dela fudbalera koji su bili višak. Sparta se pojačala tandemom iz Jabloneca i još nekim fudbalerima, a tu je i trener koji je vodio Sigmu, a koji forsira pas igru. Plzen se oslobodio nekoliko starijih prvotimaca, ali i dalje ima veoma iskusnu ekipu, koja ume da igra na rezultat, da dobije meč i kada joj ne ide. Verovatno će uskoro da ostane bez kapitena Hubnika, ali je dovela odličnog zadnjeg veznog iz Sigme, kao i nekoliko dobrih irgača bez obeštećenja, što je inače politika ovog kluba.

Koji bi još timovi mogli da konkurišu za gornji deo tabele?

– Jablonec je prodao dosta igrača, ali je nekoliko doveo na pozajmicu iz Slavije, a bilo je i drugih pojačanja. Iako nema mnogo navijača, beleži odlične rezultate na svom stadionu, neretko uz malu pomoć „ljudi u crnom“. Odličan tim ima i Mlada Boleslav, koja je beležila sjajne rezultate u prolećnom delu prvenstva. Ima najboljeg strelca lige Komličenka, koji sa Mešanovićem čini sjajan napadački tandem. Da ovaj klub nije prodao Jugasa i Hajeka, bio bi mnogo jak i ove sezone. Svakako, ima ogroman potencijal u napadu, ali škripi mu u odbrani, pa zato obično ima dosta golova na mečevima Mlade Boleslav.

Borba za opstanak?

– Teško je to predvideti, ali recimo da će Pribram, Opava, Karvina i Budejovice morati da se pomuče da ostanu u ligi.

Prvo kolo?

– Bohemians je doveo malo iskusnije igrače, ali na gostovanju Jablonecu skoro uvek gubi. Sigma je malo slabija nego prethodne sezone, pa Plzen ne bi trebalo da ima problema. Veliki favorit je i Mlada Boleslav, a Slovačko će, kao i svi timovi koji gostuju Sparti, imati mnogo problema prvih 15 minuta, kada domaćin uz pomoć najboljih navijača u Češkoj pravi neviđeni pritisak na rivale – napravio je Zoran Gajić pravi „presing“ na kladionice brojnim informacijama iz najbolje lige Češke.

Оставите одговор