stankovicDejan05

DEJAN STANKOVIĆ trener u Austriji

SENT PELTEN BEZ TRANSFERA

AUSTRIJA 1

Austrija – LASK X

Altah – Tirol 1

Hartberg – Admira X

SALCBURG – MATERSBURG 1

St. Pelten – Rapid 2

Volfsberger – Šturm X

AUSTRIJA 2

A. Luštenau – Rid 1

Juniors – Forvarts X

Kapfenberg – Lafnic 1

Amšteten – Austrija Am. X

Horn – FAC 1

GAK – Linc X

Vaker – Dornbirn 1

A. Klagenfurt – Lifering 1

Salcburg je promenio veliki deo tima u odnosu na prethodnu sezonu, mislio sam da Rapid može da mu napravi problem u prvom kolu, ali sam pogrešio. Šampion je u Beču slavio 2:0, uz fantastičnu igru, a posebno se istakao devetnaestogodišnji napadač Haland, za koga će tek da se čuje. Zbog svega viđenog prethodnog vikenda, ne vidim kako bi Salcburg mogao da kiksne protiv Matersburga. Rapid nije bio loš, ali je imao prejakog protivnika. Sada gostuje Sent Peltenu, koji ima zabranu vršenja transfera do 2. septembra, a do tada će morati mnogo da se pomuči da bi osvajao bodove. Da stvari za ovaj klub budu još gore, jedan od najboljih igrača je u prošlom kolu zaradio crveni karton i neće ga biti na susretu sa Rapidom.

LASK je rutinski savladao Altah na svom terenu, a Austrija je na isti način poražena od Tirola u gostima, čime je nastavila sa slabim izdanjima iz protekle sezone. Volsfberger je ponovo ozbiljan tim, dok se Šturm predstavio u dobrom svetlu, pogotovo njegov novi trener, Nestor El Maestro, naše gore list. Dodajem i da je Hartberg izgubio na gostovanju Matersburgu samo zahvaljujući sramnoj odluci sudije, kada je dosudio nepostojeći penal za domaćina.

Kod drugoligaša ovog vikenda nema sigurica. Austrija Luštenau će imati veliku podršku navijača u derbiju sa Ridom, koji je kiksnuo kod kuće u prvom kolu. Novajlija GAK je imao inicijativu protiv FAC-a, ali je poražen 0:2. Austrija Klagenfurt je iznenadila Rid, pa bi na svom stadionu lako mogla do bodova i protiv Liferinga.

Оставите одговор