lekicDejan01

DEJAN LEKIĆ analizira utakmice predstojećeg kola druge lige Španije

Pravi momenat za Đironu

PONFERADINA – MIRANDES GG

Gol sa obe strane ne bi trebalo da izostane iz duela Ponferadine, čija ekipa je izrazito domaćinska, i Mirandesa, koji najčešće igra na gol više.

FIKS ESPANJOL – SABADEL 1

U derbiju Katalonije, Espanjol ne bi smeo da posustane sa Sabadelom. Šta više, keca bih i „podebljao“, domaćin ima šansu da se vrati na prvo mesto.

ALBASETE – HIHON 0-2

Odbrana Albasetea će da odradi veliki deo posla, ako uspe da zaustavi našeg Uroša Đurđevića, najboljeg strelca lige. Meč u kome domaćin brine o opstanku, a rival o tome kako da sačuva mesto u baražu za popunu Primere, pobednika bi mogla da odluči greška ili vanserijski potez.

FIKS LAS PALMAS – KARTAHENA 1

Kartahena će i na ovom gostovanju da traži bodove spasa, do kojih nije realno da dođe, kada u napadu ima samo Kastra, vremešnog 39-godišnjeg napadača, koji je slavu stekao nastupajući za Las Palmas.

LEGANES – TENERIFE 1

Tenerife su dobre, ali Leganes na svom terenu ume da bude jako neugodan rival.

MAJORKA – ALMERIJA 3+

Majorka je lider prvenstva. Međutim, izgubila je derbi od Espanjola, što bi već protiv Almerije moralo da je natera na mnogo bolju i efikasniju igru. Sa druge strane, gostima efikasnost ne manjka, poslednji su završili sa tri „komada“ iako nisu mogli da računaju na usluge najboljeg napadača.

FIKS ĐIRONA – KASTELJON 1

Đirona je već tri kola bez pobede, a sada ima priliku da je ostvari protiv najslabije ekipe lige.

LUGO – LOGRONJES 2-3

Domaćin ima nešto bolji tim, ali bolje je igrati golove.

MALAGA – R. VALJEKANO X2

Rajo Valjekanu visi mesto u baražu. Mislim da je bod najmanje što može da osvoji na gostovanju Malagi, koja ima mlad i nedovoljno iskusan tim.

FUENLABRADA – OVIJEDO 0-2

Fuenlabrada i Ovijedo su poslednje mečeve prvenstva završili trijumfalno, a sada će gledati da ne izgube.

SARAGOSA – ALKORKON 1

Saragosa je došla sebi. Pojačanja su doprinela da se klub stabilizuje i posle duela sa Alkorkonom konačno napusti opasnu zonu. Saragosa je već bila u strahu, da bi mogla da je zadesi sudbina Deportiva, koji je za nekoliko sezona Prvu ligu zamenio trećom.

Ž. Urošević

Оставите одговор