Portugal vs Serbia

SISTEM TAKMIČENJA U KVALIFIKACIJAMA ZA EP

POPRAVNI KROZ LIGU NACIJA

SISTEM TAKMIČENJA

Popravni“ kroz Ligu nacija

Kvalifikacije se igraju po dvokružnom bod sistemu (svako sa svakim u grupi, kod kuće i na strani). Reprezentacije su podeljene u deset grupa, iz kojih će po dve najbolje selekcije da obezbede direktan plasman na EURO 2020. Preostale četiri karte za kontinentalno prvenstvo dobiće pobednici plej-ofa u grupama A, B, C i D Lige nacija (16 reprezentacija), ukoliko ih već nisu obezbedili u kvalifikacijama. Ako jesu, njihovo mesto zauzeće sledeća po plasmanu reprezentacija iz grupe Lige nacija.

U slučaju istog broja bodova po završetku grupne faze kvalifikacija za EURO, odlučuju međusobni susreti, pa gol razlika.

U SLUČAJU DA SE SRBIJA NE KVALIFIKUJE NA EURO

Čekaju nas Škoti, Finci i Norvežani

Ako se Srbija ne kvalifikuje na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, postoji mogućnost da mesto izborimo preko doigravanja u Ligi nacija. Naime, kao pobednici četvrte grupe, čeka nas mesto u plej-ofu, u kojem ćemo u martu 2020. godine snage da odmerimo sa najboljim selekcijama preostale tri grupe Lige C, a to su Škotska, Norveška i Finska. Ako se bilo koja od ovih reprezentacija probije na EURO kroz kvalifikacije, njeno mesto zauzeće sledeća najbolje rangirana ekipa iz Lige C, a to redom mogu da budu Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunija itd.

Оставите одговор