muslin ivanovic1

SELEKTOR SLAVOLJUB MUSLIN PRED VEČERAŠNJI MEČ

MORAMO DA POBEDIMO MOLDAVIJU

Pogled sa vrha prija. Posle šest utakmica u kvalifikacijama za  Svetsko prvenstvo prvi smo na tabeli grupe D. Dugo tako nije bilo, više od decenije. Sada jeste. Došao je Slavoljub Muslin. Posle serije grešaka i zabluda rukovodstvo FSS povuklo je pravi potez, dovelo pravog selektora i sada je sve lakše i lepše. Osmeh je stigao na lica našem narodu fudbalskom. Više nismo reprezentacija za poigravanje. Sada se Srbija pita.

Prošlo je šest mečeva, ostala su još četiri. Još četiri koraka do Rusije. Prvi je i najlakši, u Beogradu u subotu gostuje Moldavija. Gosti pobedu nemaju, dva remija, četiri poraza, punu mrežu 4:15 i samo dva boda.

– Unapred dobijene utakmice nekada znaju da budu veoma nezgodne. Pobedio si pre početka, a tek treba da se igra. Zato moramo biti pametni – ističe Muslin.

Tu je glavna uloga selektora, do sada je bio pametan, umeo, majstorski vodio ovaj tim putem uspeha, zašto bi se nešto promenilo. Moldaviji smo u gostima dali tri gola, prema statistici u Beogradu će za pobedu biti dovoljan možda i jedan, dva sigurno, jer gosti u proseku po meču postižu 0,66 gola, a primaju 2,50.

– Znamo kako primaju i kako postižu golove. Austriju su recimo propisno namučili, golove su primili tek u 75. i 90. minutu, a do tada su imali lepe šanse – podseća Muslin.

Znači, pametno, bez srljanja, strpljivo do pobede?

– Protiv nas će igrati potpuno zatvorenu. Moraćemo da rešimo taj problem i da pobedimo.

Može li neko i nama Srbima malo da pomogne u nečemu. Recimo u fudbalu, Gruzija da odigra bar nerešeno kod kuće sa Irskom?

– Gruzija je najnepredvidivija reprezentacija u grupi. Tuče velike, od malih izgubi. Mislim da može da pobedi Irsku, a najbliže mi je nerešeno.

Šta očekujete u duelu Vels – Austrija?

– Nama bi najviše odgovarao dvoznak 1X. Sa ovakvim rezultatom Vels bi ostao u trci bar za drugu poziciju, a u poslednjem kolu bi grizao protiv Irske. Ova utakmica je važna jer se u slučaju poraza jedna od reprezentacija pozdravlja sa Rusijom i učešćem na SP.

Srbija, Irska i Vels još ne znaju za poraz u ovim kvalifikacijama, može li u subotu nešto da se promeni?

– Mi pobeđujemo, moramo, a ne bih voleo da izgubi Vels, pa ako neko mora neka to bude – Irska.

U utorak je na programu već sledeća runda kvalifikacija, osmo kolo?

– Očekujem da će Vels u gostima da bude bolji od Moldavije, a da će Austrija da savlada Gruziju. Naravno, igra komšija umnogome će da zavisi od ishoda meča sa Velsom i motiva. Naravno, sve ove kombinacije mi pratimo, osluškujemo, ali srećni smo što sve od nas zavisi. Bez obzira na rezultate drugih, ako igramo kako možemo, niko ne može da odlučuje o našoj sudbini sem nas samih. I to je u fudbalu mnogo jako i lepo. U Irsku idemo da damo gol. Kalkulacija nema. Ako scenario bude drugačiji, pa nametne iks, šta da se radi. Opet ćemo ostati prvi.

Srbija se pita.

MIŠA STOJANOVIĆ

SUBOTA

SRBIJA – MOLDAVIJA 1

VELS – AUSTRIJA 1

GRUZIJA – IRSKA X

KVOTE

Srbija – Moldavija 1 – 1.14, X – 9.00, 2 – 26.00.

Gruzija – Irska    1 – 5.50, X – 3.50, 2 – 1.80

Vels – Austrija    1 – 2.25, X – 3.30, 2 – 3.60

Оставите одговор