ranko stojic

RANKO STOJIĆ nekadašnji golman Partizana

MESI I RONALDO POTROŠENI

Nekada je bio mora za protivničke špiceve, a danas je  u potrazi za kvalitetnim strelcima. Nekada je bio srećan kada nisu postizali golove, a danas želi da što više tresu mreže. Normalno, jer  nekada je bio sjajan golman, a danas poznati menadžer. Ranko Stojić je pravi sagovornik  na temu „Zlatni tandem“.

– Svetsko prvenstvo dolazi posle naporne fudbalske sezone gde su igrači u onim najuspešnijim klubovima odigrali oko 60 utakmica i sada,  posle pauze od sedam dana moraju ponovo u nove izazove. Zato se i opredeljujem za mlađe igrače . Mesi je najbolji na svetu, ali kod njega i Ronalda su prisutni i psihološki i fizički umor. Isto se odnosi i na sve igrače Reala. Setite se samo nas i one prečke Mijatovića sa penala na SP u Francuskoj što nas je koštalo prolaza dalje. A Peđa je upravo stigao  u Pariz posle finala Kupa šampiona sa Realom. Za mene je , pred Rusiju, target men Francuz Žiru.

Zanimljivo je videti za koju „jedinicu“ će se opredeliti bivši golman?

– Sviđaju mi se moderni golmani visoki i brzi u reakcijama na zemlji. Nekada je Nojer bio broj jedan između stativa, ali ne verujem da će, zbog povrede, biti na onom blistavom nivou od pre četiri godine na SP u Brazilu. Branio je i penale, bio daleko iznad svih. Mislim da u Rusiji neće biti tako ubedljiv, možda i primi najmanje golova zbog organizacije igre Nemačke, ali neće biti najbolji. U odabiru „Zlatnog tandema“ mora da se vodi i računa o posedu lopte jer što je on veći biće manje grešaka u odbrani.  Danas mi se mnogo sviđa golman Rome Alison, ima dobar profil i najsličniji je Nojeru iz najboljih dana. Ipak, moj konačan izbor je čuvar mreže Španaca – De Hea.

M.S.

 

MOJ TANDEM

De Hea (Španija) – Žiru (Francuska)

 

NAJBOLJI GOLMANI

Po Ranku Stojiću učinak golmana na SP biće ovim redom:

  1. De Hea
  2. Alison
  3. Kurtoa
  4. Nojer

Оставите одговор