Sekularac

DRAGOSLAV ŠEKULARAC jedini naš fudbaler koji je proglašen za najboljeg igrača SP

MAESTRO BIRA NOJERA

Nekada smo imali fudbalskog umetnika koga su se protivnici plašili baš kao što se danas strepe od Mesija, Ronalda, Neimara. Bila su to za nas lepa vremena. Nažalost, posle njega, na ovim prostorima takav virtouz se nije rodio. Dragoslav Šekularac je dva puta učestvovao na Svetskim prvenstvima 1958 u Švedskoj i 1962 u Čileu kada smo zauzeli četvrto mesto. Na ovom drugom proglašen je za najboljeg igrača Mundijala, što niko naš pre njega i posle njega – nije. Fasciniran njegovim umećem Francuski Lekip ga je tada ocenio sa 11.

– Da nam je Tito odborio  veće premije i dnevnice od 100 dolara bili bi svetski prvaci. Sada kada dobro razmislim krivim tadašnje rukovodstvo što je gledalo samo sebe i svoj džep. Da nije bilo tako  mogli smo i do titule – u svom stilu priča Dragoslav Šekukularac.

Šta očekujete od ovog SP u Rusiji?

– Predviđ am da će se u finalu sastati Španija i Nemačka. Brazil ne vidim u samom vrhu. Protivnici „karioka“ ako uštopaju Neimara već su završili pola posla. Nekada nisi znao koga da držiš: Pelea, Garinču…Što se tiče golgetera, golova, mislim da asovi neće da se proslave. Svi znaju ko je Neimar, Mesi, Ronaldo, jako će paziti na njih, pripremati taktike kako da ih zaustave. Zato verujem da će se pojaviti neko novo ime, neko iz drugog plana ko će da iskoristi šansu.

Koga izdvajate od golmana?

– Dobar golman je pola tima. Ovo SP će biti sa dosta šuteva pa mislim da će u Rusiji golmani biti u prvom planu. Setite se samo Nojera u Brazilu. Od njega i kvalitetne odbrane Nemačke sve je polazilo. Za ovo prvenstvo biram tandem Grizman – Nojer.

M.S.

 

 

MOJ TANDEM

Nojer – Grizman

Оставите одговор