mitrovicStefan01STRAZBUR

STEFAN MITROVIĆ (Strazbur, Francuska)

LION BEZ NAJBOLJIH

SUBOTA:

Bordo – Lion 1X

Amien – Monpelje 3+

Anže – Nica 0-2

Mec – Strazbur –

Nim – Rems 2

Tuluz – Brest 3+

NEDELJA:

St. Etjen – Nant 1

DIŽON – LIL 2&3+

PSŽ – MONAKO 1&3+

Lion je u Ligi šampiona izborio mečeve nokaut faze, ali posle tog uspeha u prvenstvu nikako da mu krene. Razlog posustajanja mogle bi da budu povrede Depaja i Adelaida, „ključnih“ igrača, koji se nisu dovoljno oporavili i izvesno je da će da izostanu iz protokola za meč u Bordou.

Amien je u „opasnoj“ zoni. Gde će ako ne kod kuće da pokuša da se „čupa“. Monpelje igra promenljivo, ali na terenu autsajdera ne bi trebalo da odustane od ofanzivne taktike.

U okršaju timova iz sredine tabele Anže i Nica bi, po mom mišljenju, utakmicu mogli da završe sa malo golova. Nim je, po svemu do sada prikazanom, glavni kandidat za ispadanje. Verujem da će Rems, koji igra oprezno i na malo golova, da se otrgne kontroli. Tuluz je pre nekoliko dana smenio trenera. U klubu u kome je vladala loša atmosfera, promena bi morala da donese bar neki boljitak. Sa druge strane, i Brest vidi svoju šansu na terenu „fenjeraša“. St. Etjen je vezao tri poraza, ali ima dobar tim koji može da se „vadi“ već u narednom meču protiv Nanta.

Slučajno, ali i po ponuđenom rasporedu, sigurice su ostale za kraj. Lil i PSŽ u ovom delu sezone igraju najlepši fudbal. Nemaju nekih preteranih razloga zbog kojih bi odustali od svojih „pravila“ u duelima sa Dižonom, odnosno Monakom.

 

Оставите одговор