lion nant

JEDNI „GRIZU“, DRUGI SE ČUVAJU

Utakmice poslednjeg šestog kola u 12 grupa Lige Evrope  doneće odluku kojih 24 tima, od ukupno 48, će na proleće nastaviti ovo eminentno klupsko takmičenje. U nekim grupama neoizvesnost i uzbuđenje dostižu maksimum, a opet u drugima je sve poznato, klubovi će igrati sa drugim postavama, čuvati najbolje za takmičenje u domaćem prvenstvu. Naravno, takve mečeve trebalo bi izbegavati i stavljati ih na tikete samo pod moranjem.

Krenimo redom – Grupa A: U meču Slavija – Astana domaćinu je dosta i bod da se pridruži Viljarealu.Tačno je da Astanu ne treba podceniti, ali je teško poverovati  da može da ostvari trijumf.

Grupa B: Dinamo i Partizan su već izbori plasman, a medjusobni duel je samo takmičenje za prvu poziciju i neki evro više.

Grupa C: Za očekivati je da Bašakšehir koji je u formi pobedi bragu, ali bila bi to verovatno pirova pobeda pošto je Ludogorecu dosta i bod za lepo proleće.

Grupa D: U takozvanoj sumnjivoj grupi AEK-u je dovoljan bod u Beču da ostvari želje.

Grupa E: Sve rešeno sem prvog mesta za koje se bore Atalanta i Lion.Ko će dalje zna se i u grupama K i L.

Grupa F: Poslednji na tabeli Zlin dočekuje Lokomotivu kojoj je i bod dovoljan da zadrži drugu poziciju.

Grupa H: Najveća gužva je u ovoj grupi gde su čak tri kluba u igri za jedno mesto. Zvezda bi pobedom nad Kelnom rešila sve dileme, a i remi bi joj bio dovoljan ako Arsenal pobedi Bate.

Grupa I: Marseju bi u duelu sa Salcburgom, koji je već obezbedio lidersku poziciju, bod bio puna kapa.

Grupa J: Jedan od najzanimljivih mečeva u šestom kolu biće direktna duel Zorje i Bilbaa. Ko pobedi ide dalje, s tim što je Špancima dovoljan i remi.

M. S.

 

Оставите одговор