5 Vernon (Kanada)

DRUGI VIKEND ODBOJKAŠKE LIGE NACIJA

JEDINICA U OTAVI

Ovog vikenda na programu je drugi vikend odbojkaške Lige nacija, koja se odigrava od 31. maja do 14. jula. Predloge za utakmice i ove nedelje dobijamo od Miloša Rajičića iz Novog Sada, odličnog poznavaoca prilika u ovom sportu, koji ističe da tipovanje nije jednostavno, jer mnoge selekcije još uvek igraju u kombinovanim sastavima. Finalni turnir Lige nacija biće održan u Čikagu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

(Petak, 07.06.2019.)

Kina, Ningbo

Francuska – Poljska 1 (10.00h)

Ovaj meč će biti jedan od derbija prvog dana drugog vikenda Lige nacija. Malu prednost dajem Francuzima. Obe reprezentacije biće umorne od promene klimatske zone, biće grešaka na obe strane.

Kina – Bugarska 2 (13.30h)

Bugarska je pokazala da je nepredvidiva proteklog vikenda. Pobedili su odlične Kanađane, a izgubili od autsajdera Portugala i domaćina Argentine. Kinezi su odmorniji jer drugi vikend za redom igraju u svojoj zemlji. Ipak prednost dajem Bugarskoj zbog kvaliteta.

Tokio, Japan

Brazil – Iran 1 (08.40h)

Najprijatnije iznenađenje prvog vikenda je Iran koji je ostvario sve tri pobede. Mnoge selekcije kombinuju i nije zahvalno prognozirati. Iran je u gotovo najačem sastavu i biće tvrd orah. Prednost je na strani Brazila.

Japan – Argentina 1, + poeni (12.10h)

Ovaj duel je najteži za prognozu. Ako bih se opredelio za pobednika to bi bila selekcija Japana. Očekujem pet setova u ovom meču.

Rusija, Ufa

Italija – SAD 2 (13.00h)

Italijani će učiniti sve da pobede u ovom meču i zadrže se u vrhu tabele. Biće teško jer je Amerika kvalitetnija i iskusnija u ovom sastavu.

Rusija – Portugal 1 (16.00)

Rusija je pokazala u Novom Sadu da i u ovom sastavu ima kvalitet da bude konkurentna u borbi za medalju. Kliuka, Poletaev i odlični tehničar Golubev su ostavili sjajan utisak. Očekujem sigurnu pobedu Rusije.

Otava, Kanada

Nemačka – Srbija + poeni (22.40)

Nemačkoj fali najbolji igrač Đerđ Grozer i to se osetilo u njihovoj igri proteklog vikenda. Naša selekcija je na mene ostavila pozitivan utisak uprkos porazima. Proteklog vikenda dobili smo odličnog Božu Vučićevića i tehničara Andriju Vilimanovića. Božidar mora još dosta da radi na sebi i svom telu da bi bio vrhunski korektor u šta ne sumnjam jer ima profesora Koprivicu i Grbića. Od trećeg vikenda nam se priključuje još igrača, u četvrtom i petom vikendu smo skoro kompletni. Bitno je da pobedimo zbog samopouzdanja za nastavak takmičenja.

Kanada – Australija 1 (01.40)

Kanada je jako dobra selekcija i po meni kandidat za finalni turnir. Australija je tipična domaćinska ekipa i u Otavi nema šta da traži.

Оставите одговор