tumbakovicCRNA GORA

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ selektor Crne Gore o grupi A

GOLOVI NA KAŠIČICU

PETAK: Crna Gora – tzv. Kosovo (igra se bez publike) 1,0-2

PETAK: Češka – Bugarska 0-2

PONEDELJAK: Bugarska – tzv. Kosovo 0-2

PONEDELJAK: Češka – Crna Gora 0-2

U grupi A selekcija Engleske je neprikosnovena, što je pokazala na startu sa 2 pobede i impresivnom gol razlikom 10:1, dok će se za drugu poziciju boriti preostale četiri reprezentacije, koje do sada ne znaju za pobedu,a u naredna dva kola će međusobno da odmere snage.

– Junski termini će determinisati ko je najbliži toj drugoj poziciji. U našoj grupi Engleska je izraziti favorit što je i dokazala, a svi mi, ostali, borićemo se za to jedno preostalo mesto koje vodi dalje – priča Ljubiša Tumbaković koji već godinama izvlači maksimum od ove reprezentacije Crne Gore.

Ko je, po Vama, najbliži toj drugoj poziciji?

– Mi radimo da i bez Jovetića pružimo maksimum. Tako se pripremamo i ponašamo. Za nas je prva utakmica, koja se zbog kazne igra bez prisustva publike, najvažnija, samo o njoj razmišljamo i činimo sve da dobijemo. Meni bi pobeda donela dvostruku radost, profesionalnu i emotivnu. Što se tiče poređenja kvaliteta između ove četiri reprezentacije, mislim da će pobednika odlučivati trenutna inspiracija, zdravstveno stanje, spoljnji faktori. Zaista su u pitanju nijanse. Jer, samo Engleska ima veliki broj igrača, pa nema problema sa povredama, kaznama. Kod nas već dvojica, čak i jedan rovit ili bolestan igrač mnogo utiče na koncepciju – analizira Tumbaković.

Znači, u predstojećim utakmicama u petak i ponedeljak favorita nema?

– Protiv Engleza je teško sačuvati mrežu i tako će ostati do kraja kvalifikacija. Što se tiče ostalih duela, biće teško da se dođe do velikih rezultata. Ne verujem u veliki broj golova, naprotiv, sve mi se vrti oko 1:0, 1:1.

Kladionice favorizuju Češku, koju se Englezi razbili 5:0, u duelu sa Bugarskom. Kvota na njihovu pobedu je 1.53, dok eventualni trijumf Bugara vredi čak 6.50. Da li je baš tolika razlika između ove dve ekipe?

– Češka dolazi iz boljeg šešira nego Bugarska. Bugari su doskora kod kuće imali jednu dimenziju, u gostima sasvim drugu. Sada su tu igru izjednačili. Međutim, Češka ima pojedince, na čelu sa špicem Rome Patrikom, koji mogu da iznenade, donesu prevagu. Oni dolaze iz ozbiljnih liga, Francuske, Nemačke, Španije, Italije, Turske, što im daje prednost u odnosu na ostale.

Оставите одговор