belodedic

MIODRAG BELODEDIĆ savetnik u FS Rumunije, pred start nacionalnog prvenstva

DINAMO SVE JAČI

MOJ TIP

Voluntari – Šepši X

Astra – Botošani 1X

UNIVERZITATEA KR. – AKADEMIKA 1

KLUŽ – POLI JAŠI 1

Gaz Metan – Čindija 1

FKSB – Hermanštat 1

Vitorul – Dinamo B. X2

Voluntari će ove, kao i prethodnih nekoliko sezona, više da brine o opstanku. Uprava nije trošila novac na pojačanja, baš kao i Šepši, koji ima jake sponzore, ali se odlučio da prvenstvo počne sa postojećim snagama. Nerešen rezultat na ovom meču mi je najrealniji. Astra je dovela novog trenera, a zbog loših finansija, konkurenciju je pojačala samo sa dvojicom igrača koji su došli na pozajmicu. Astra može da igra na kartu domaćeg terena i mnogo bolje reputacije nego što je ima Botošani. Gosti su prošle sezone imali velike nesuglasice u klubu, pa je pitanje koliko se situacija smirila.

Sledeća dva para trebalo bi da su fiksevi. Univerzitatea iz Krajove planira da pojača napad, jer su na duže ostali bez najboljeg špica koji se povredio na pripremama. Mislim da su za klasu bolji od Akademike koja je novajlija u ligi. Kluž je porazom startovao na evropskoj sceni. Navijači su ljuti i nezadovoljni zalaganjem pojedinih igrača u Kazahstanu. Verujem da će aktuelni prvak da bude mnogo bolji u utakmici domaćeg prvenstva.

Prve bodove na startu mogao bi da osvoji i Gaz Metan. Predvodi ih dobar i iskusan trener, pa ne bi smelo da bude iznenađenja protiv doskorašnjeg člana Druge lige.Gazda FKSB-a, bivše Steaue,Điđi Bakali, postavio je poslušnog, ali po kvalitetu veoma skromnog stratega. Dugo su bez titule, ali očekujem da budu sve bolji kako prvenstvo bude odmicalo. Mislim da su promenili način poslovanja, pa očekujem da će da se pojačaju tek u drugom delu sezone. Dinamo iz Bukurešta se, po ocenama mojih kolega, najbolje pojačao. Reč je o velikom klubu, koji hoće da povrati staru slavu i posle dve sezone izbegne nastup u plej-autu. Vitorul se uglavnom oslanja na igrače iz svoje škole. Potrudiće se da do kraja prelaznog roka proda nekoliko svojih fudbalera koji su na dobroj ceni.

Оставите одговор