Sadik i Degenek

DUŠAN ĐORĐEVIĆ, pomoćni trener Čukaričkog, o prvom kolu Superlige

Crno-beli protiv tradicije

SPARTAK – ZLATIBOR

Spartak ima odličnu ekipu pojačanu Miletom Savkovićem, povratnikom iz Poljske. Zlatibor je novajlija, videćemo koliko je spreman za prvoligaški fudbal. Prednost domaćinu.

TSC – VOJVODINA

TSC je sve jači. Doveo je nekoliko pojačanja, a između ostalog i Mihajla Banjca, prošle sezone jednog od najboljih igrača Inđije. Vojvodina uglavnom sa starim snagama, ali bez golmana Rockova, koga će da zameni Simić, takođe odličan čuvar mreže. Pravi derbi kola.

MLADOST – JAVOR

Mladost kao i prethodnih godina sa veoma iskusnim timom, dok je Javor napustio najbolji strelac Petković – otišao u drugu ligu Francuske. Zanimljivo je da je Javor često asocijacija za tvrdu ekipu, a u prošlom prvenstvu je primio čak 62 gola, što je za jedan manje od Rada, koji je bio najlošija odbrana lige.

NAPREDAK – PARTIZAN

Napredak se konsolidovao posle krize zbog promene rukovodećih ljudi. Partizan je svakako favorit, ali neće da mu bude lako, a pogotovo ako se zna da nije pobedio u Kruševcu na četiri vezana ligaška gostovanja.

CRVENA ZVEZDA – NOVI PAZAR

Ovde je sve jasno.

ČUKARIČKI – INĐIJA

Naravno, nadam se pobedi.

VOŽDOVAC – RADNIK

Voždovac nezgodan na svom veštaku na „krovu“. Ni Radnik nije za potcenjivanje.

MAČVA – BAČKA

Mačva kao i Mladost iz Lučana ima veoma iskusnu ekipu. Kod kuće igra tvrdo i oštro.

PROLETER – RAD

Oba tima u sezonu ulaze sa mladim sastavima, naročito „građevinari“. Mala prednost domaćina je što je sačuvao okosnicu ekipe.

RADNIČKI – METALAC

Nišlije su poslednje počele pripreme za ovo prvenstvo. Metalac ima velike ambicije. Biće teško Radničkom na premijeri. I. D.

Оставите одговор