Brojni problemi omeli su odbojkašice da se za EP od 22. septembra do 1. oktobra u Azerbejdžanu i Gruziji pripreme onako kako žele. Zato i ne čudi što na kontrolnim utakmicama nisu blistale i što je selektor Zoran Terzić i te kako zabrinut. Ipak, nada ga ne napušta da će devojke na šampionatu pokazati svoje pravo lice. Srpkinje prve ispite imaju u grupi C (Gendži) sa Češkom, Holandijom i Belgijom.

– Mnogo toga nije dobro u našoj igri i ne znam da li imamo vremena da sve to ispravimo kako bismo opravdali ulogu favorita, koju nam svi nameću. U ovom trenutku to nije ono zbog čega smo i zašta smo trenirali – ističe Terzić.

Kormilar Srbije ne želi da traži bilo kakav alibi zbog povreda igračica…

– Naš najveći problem je to što nam je sve problematično. Da imamo jedan element koji nam ne ide, onda bismo mogli to da pokrijemo sa nekim stvarima, da ga doradimo do početka šampionata. Iskreno, čini mi se da je, ipak, naš najveći problem motiv, a bez toga nema igre. Siguran sam da će on biti veći kada dođemo na prvenstvo, samo se iskreno plašim da tada ne bude kasno – naglašava Terzić.

Ni kada osvajaju setove na pripremnim mečevima strateg srebrnih iz Rija nije najzadovoljniji:

– Nismo ni blizu igre kao prošle godine kada smo osvojili olimpijsko srebro. Ove godine nam se često dešava da posle dobre igre usledi pad. Naročito kada izgubimo nekoliko poena zaredom puno toga se ruši, ceo sistem i koncept. To je sve ono što kod ozbiljne ekipe ne bi trebalo i ne bi smelo da se dešava. A nama se to upravo dešava.

MIHAJLOVIĆ: IDEMO NA MEDALjU

– IMALE smo dosta problema zbog povreda, ali šta je tu je. Idemo na medalju, želimo da odigramo što bolje, da pružimo maksimum, a za šta će to biti dovoljno videćemo. Pripremne utakmice sa Turskom i Bugarskom su nam pomogle da vidimo gde smo, šta smo, da pokušamo da ispravimo neke stvari – ističe primač Brankica Mihajlović.

Novosti.rs