VELIKI SKUP NA RAVNOJ GORI: Rodoljubi obeležili godišnjicu izlaska Draže Mihailovića na Ravnu Goru (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 05. 2024. u 16:42

KAKO i dolikuje istinskoj srpskoj braći, iz svih krajeva Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, iz regiona rasejana sa svih meridijana, saborno, mirno, u ljubavi, uz bogat kulturno umetnički program, obeležili su 83 godišnjicu izlaska đenerala Draže Mihailovića na Ravnu Goru sa Ravnogorcima, sve sjajnim junacima, slobodarima, ustanicima, prvim srpskim gerilcima.

ВЕЛИКИ СКУП НА РАВНОЈ ГОРИ: Родољуби обележили годишњицу изласка Драже Михаиловића на Равну Гору (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Uz naziv programa „Živ je…“, sa scenografijom posvećenoj slavnom srpskom čiči, uz divna kazivanja o njemu Igora Braunovića, predsednika Udruženja „Naša“ proslavljen je izalazak đenerala Draže Mihailovića na Ravnu Goru. Poštovaoci i potomci Ravnogoraca, stizali kao reka, sa svih strana na Ravnu Goru.

I ponašanje učesnika i obeležja koja su nosili i njihov međusobni odnos, tokom druženja, programa u hramu bilo je kulturno, otmeno, dostojanstveno, ponosno….

- I sve, kao što se videlo sa jasno izraženom žarkom željom da zauvek prestanu, da ih nema nigde, srpske podele - kaže glavni organizator ovih svetkovina mr Igor Braunović, koji je u Breganičkoj ulici, u kojoj je živeo đeneral Mihailović, uredio Spomen sobu čiči, a u čast i spomenik.

A, uz sve to spomen odaja je već, uveliko, dobila bogate kulturne, naučne i duhovne sadržaje. Posećuju ju je mnogi poštovaoci Ravnogoraca, iskreni rodoljubi, istaknuti gosti iz zemlje i inostranstva. To je mesto gde se, danas, najotvorenije zbori o prikrivenoj i sakrivenoj srpskoj istoriji, o onima koje smo uvek trebali da slavimo, a koji su postradali, na razne način, ili skrajnuti od čiče Draže do akademika profesora dr Slobodana Jovanovića, Dragiše Vasića, Jezdimira Dangića i drugih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)