''OTVARA SE PRILIKA ZA MNOGE, NADAM SE POVRATKU NADALA'' Nekadašnji prvi reket sveta o predstojećem Rolan Garosu

Filip Milošević

14. 05. 2024. u 14:31

Nekadašnji prvi reket sveta Endi Rodik govorio je o predstojećem Rolan Garosu i favoritima za osvajanje titule na ovom grend slemu.

ОТВАРА СЕ ПРИЛИКА ЗА МНОГЕ, НАДАМ СЕ ПОВРАТКУ НАДАЛА Некадашњи први рекет света о предстојећем Ролан Гаросу

Tanjug/AP

- Svaki od prve četvorice na listi ima neki problem sa povredom. Ne sećam se da smo u poslednjih 25 godina sa muške strane imali neki slem za koji smo mogli da kažemo da je potpuno otvoren. Tako nešto dugo nije moglo da se kaže. Naš favorit je momak koji se bori sa povredom nadlaktice i koji nije igrao na dva od tri mastersa koji prethode. Šta god da kažu kvote, Medvedev, Rubljov i Rud su u tom krugu. Tejlor Fric, morate i njega da imate u vidu. O Rubljovu se i ne priča iako je pobedio u Madridu, ali tako je mnogo imena u krugu. Iznenada može da se priča o 12 ili 15 imena. Otvara se prilika za mnoge za koje se nije moglo reći da su ranije bili vrhunski kandidati - kaže Rodik.

On je izrazio nadu da će Rafael Nadal biti u stanju da igra na svom omiljenom grend slemu. 

- Videli ste na meču sa Hurkačem koliko mu je teško na terenu. Dva su moguća puta, prvi je da kaže, u redu, nisam spreman, ne igram dovoljno dobro. To je momenat da odluči da ne igra na Rolan Garosu. Drugi je da prihvati stanje i da se potrudi da sve bude drugačije za dve nedelje. Mislim da još nema sasvim jasnu odluku - dodao je Endi.

Zato veruje da će Španac ipak igrati na turniru u Bulonjskoj šumi.

- Niko nije pobedio vreme, a dve poslednje godine nisu bile nimalo nežne prema njegovom telu. Ne možete da imate povredu za povredom i da u 37. ili 38. godini izađete i kažete da ste dobri kao što ste bili uvek. Rafa se ne oseća dovoljno dobro na terenu. Ipak se nadam da će igrati, siguran sam da hoće - zaključio je Rodik. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!