"NADREALNO JE POBEDITI BROJA JEDAN!" Tabilo blista posle pobede nad Đokovićem

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

13. 05. 2024. u 10:32

PRIREDIO je Čileanac Alehandro Tabilo veliku senzaciju u Rimu. On je u trećem kolu pobedio Novaka Đokovića (6:2, 6:3). Posle meča nije mogao da veruje kakav je podvig napravio.

НАДРЕАЛНО ЈЕ ПОБЕДИТИ БРОЈА ЈЕДАН! Табило блиста после победе над Ђоковићем

FOTO: Tanjug/AP

Njemu je bilo potrebno samo 67 minuta da savlada najboljeg na svetu. Uz to srpski teniser nije imao nijednu brejk loptu.

- Trenutno pokušavam da poverujem u ovo. Neverovatno je. Izašao sam na teren, gledao unaokolo, pokušavajući da upijem i procesuiram šta se dešava. Pokušavam da se "probudim". Razgovarao sam sa svojom porodicom, devojkom, prijateljima iz Čilea. Ne mogu da verujem. Bilo je neverovatno. Nadam se da mogu da se osvežim i pripremim za sve u utorak. Biti u stanju da pobedim Novaka, broja jedan na svetu, nadrealno je - rekao je Tabilo.

Analizirao je ovaj 26-godišnjak meč i objasnio je kako je uspeo da pobedi Đokovića.

- Posle prvog seta, bio sam prilično srećan. Igrao sam neverovatan tenis. Želeo sam da zadržim taj nivo. Protiv Novaka je uvek fizički teško. Savršeno sam znao da bi meč mogao u svakom momentu da ode u treći set. Počeo sam da verujem kada je bilo 3:2, pa 4:3, kako se meč približavao kraju. Ceo meč sam pokušavao da igram poen po poen, nisam mislio o rezultatu. Svaki poen sam igrao kao da je početak meča. Mislim da mi je to pomoglo, da igram relaksiranije - zakuljčio je Čileanac.

Podsetimo, Tabilo će u narednom kolu igrati protiv Rusa Karena Hačanova.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice