NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu

Novosti online

27. 04. 2024. u 20:35

Novak Đoković je mogao svašta da očekuje od svog najvećeg suparnika u tenisu, ali ovo - možda i ne.

НОВАК ЂОКОВИЋ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ! Ево шта је Рафаел Надал управо рекао о Нолету у Мадриду

Foto AP

Podsetimo najpre, Rafael Nadal se pre desetak dana vratio takmičarskom tenisu posle više od tri meseca nove pauze (nakon skoro čitavih godinu dana van terena), a iako ga je Aleks de Minor deklasirao već u drugom kolu turnira u Barseloni, ove subote Rafa mu se osvetio - "počistivši" desetog nosioca sa mastersa u Madridu.

Naravno, nije skrivao španski as zadovoljstvo zbog ovog uspeha, o čemu dovoljno svedoče i njegove reči "Osećam se super-srećno što mogu da pobedim igrača De Minorovog kvaliteta", ali je i te kako zanimljivo govorio i o drugim stvarima.

Jedna od onih koja zanima svetske medije ovih dana je smena generacija u "belom sportu". Janik Siner je početkom 2024. delovao nezaustavljivo, Karlos Alkaraz se, posle problema sa povredama, vraća polako u formu koja mu je u jednom trenutku donela i prvom mesto na ATP listi, ali...

Rafa nije siguran da je to dovoljno da se te mlade zvezde "krunišu".

Naprotiv.

Nadal poručio svetu: Đoković je i dalje najbolji!

Tokom intervjua za "Teniski kanal", Nadal je priznao da postoji uspon novih zvezda u muškom tenisu, ali podsetio da Đokovićeva dominacija iz 2023. pokazuje da "neki novi klinci" još uvek nisu preuzeli primat.

- Mislim... ne znam (šta da kažem o novom teniskom talasu), nemam neku jasnu ideju. Naravno da su to neverovatni igrači, ali, u isto vreme, ako stavimo to (uspehe nove generacije) u širi kontekst, ako ne izgubimo iz perspekitve da je Novak Đoković osvojio prošle godine tri grend slema, a igrao u finalu četvrtog... mislim, čovek je iz moje generacije, ne nove. Dakle, svakako da mladi igrači rade neke neverovatne stvari. Ali, sa druge strane, tu je igrač iz moje generacije, igrač koji mi je sličan... Mislim, naravno, ima malo bolje brojke od mene, ali čovek iz moje generacije koji je na sličnom nivou na kom smo mi igrali jako dugo, a i dalje ima mnogo uspeha. Kažu ljudi da tenis ima nove nestvarne šampoione, ali u isti mah, stvari se baš i nisu mnogo promenile, zar ne? - priznao je Nadal da je Nole i dalje neprikosnoven.

Novak Đoković?

Nole je rešio da ne učestvuje na mastersu u Madridu, ali se očekuje da nastupi uskoro - na sledećem turniru iz ATP serije 1000, u Rimu, koji počinje 8. maja, a završava se 19.

Međutim, interesantno je da na Đokovićevom zvaničnom internet sajtu još nema nikakvog obaveštnja - koji je to tačno sledeći turnir na kome će srpski as igrati.

Pratite zato i dalje sve vesti o Novaku i tenisu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici