UMALO SENZACIJA: Srpkinja "imala u šaci" grend slem šampionku

Novosti online

12. 06. 2023. u 18:07

Srpska teniserka Natalija Stevanović bila je na dobrom putu da priredi veliko iznaneđenje na turniru u holandskom Hertogenbošu, ali nije uspela da nadigra grend slem šampiionku.

УМАЛО СЕНЗАЦИЈА: Српкиња имала у шаци гренд слем шампионку

Instagram / Natalija Stevanovic

Beloruskinja Viktorija Azarenka, koja je osvajala Australijan open 2012. i 2013, a u tri navrata (poslednji put 2020.) igrala finale Ju-Es opena, savladala je Stevanovićevu sa 7:6(5), 6:3.


Meč je trajao nešto više od dva sata, a Azarenka, koja je 19. teniserka sveta, prilično je morala da se pomuči da nadigra 231. sa VTA liste.


Srpkinja, koja je plasman u glavni žreb izborila kroz kvalifikacije, imala je čak pet set lopti pri vođstvu od 6:5 u prvoj deonici, a nakon što je Beloruskinja osvojila taj gem, osvojila je i taj-brejk koji je potom usledio, te i drugi set, i to serijom od tri uzastopna gema posle 3:3.


Azarenka, koja je na turniru postavljena za trećeg nosioca, igraće u drugom kolu sa pobednicom meča između Šveđanke Rebeke Peterson i Amerikanke Ešlin Kruger.
VTA turnir u Hertogenbošu igra se na travi za nagradni fond od 225.480 evra.

BONUS VIDEO: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa prestonicom Francuske

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku