NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

HENA KURTAGIĆ PRVA BLOKERKA U LIGI NACIJA: Naše odbojkašice dobre na pojedinačnim rang-listama elitnog takmičenja

S. K.

20. 05. 2024. u 13:00 >> 12:41

NAŠA podmlađena ženska odbojkaška reprezentacija je prvi turnir Lige nacije u Rio de Žaneiru završila sa jednom pobedom i tri poraza, ali to nije smetalo pojedinim devojkama da skrenu pažnju na sebe. Naročito Hena Kurtagić, koja je na pojedinačnim listama prva blokerka elitnog takmičenja.

ХЕНА КУРТАГИЋ ПРВА БЛОКЕРКА У ЛИГИ НАЦИЈА: Наше одбојкашице добре на појединачним ранг-листама елитног такмичења

Foto: FIVB

Dobro se kotira još nekoliko devojaka. Tehničarka Slađana Mirković je šesta, korektorka Vanja Bukilić deli peto mesto (u suštini je deseta) na listi servera. Kapitenka Ana Bjelica je 13. na listi poentera i napadača.

Selektor Đovani Gvideti je odavno bio odlučio da Ligu nacija ne igraju Maja Ognjenović, Bojana Drča (tehničarke), Tijana Bošković (korektorka), Bianka Buša (primačica), Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić (blokerka). Kormilar Srbije je šansu pružio mladim devojkama, neke su i debitantkinje, tako da posle Rija može da nasluti koje će se od ovih devojaka pridružiti sedmorki na pripremama za Olimpijske igre u Parizu, na kojima će naše dame pokušati da se domognu zlata.

Prve sedmice se videlo da devojke iz meča u meč igraju sve bolje, da su posle poraza od Dominikanske Republike nadigrale Tajland, ali i da nisu mogle da iznenade Kinu i naročito Brazil. Srpkinje danas iz Rija kreću za Los Anđeles, odakle idu u Arlington, gde će 28. maja (23.00 po našem vremenu) odmeriti snage sa Poljskom, 31. maja Turskom (2.30) i Kanadom (23.30), a 2. juna (3.00) sa SAD.

Vode Poljska i Brazil

TABELA Lige nacija za odbojkašice posle prve sedmice: 1. Poljska 4 pobede (12 bodova), 2. Brazil 4 (12), 3. Kina 3 (9), 4. Kanada 3 (9), 5. Italija 3 (9), 6. Japan 3 (8), 7. Turska 2 (7),8. SAD 2 (6), 9. Holandija 2 (6), 10. Dominikanska Republika 2 (6), 11. Nemačka 1 8 (3), 12. Srbija 1 (3), 13. Francuska 1 (3), 14. Koreja 1 (3), 15. Tajland 0, 16. Bugarska 0.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića