MAČKOVIĆ SE NIJE ODAZVAO POZIVU SELEKTORA: U VSS tvrde da je Aleksandar Ivković odredio da u dubl skulu sa Beđikom bude Martin

S. K.

17. 05. 2024. u 22:28

VESLAČKI savez Srbije je povukao prijavu Beđika i Rajkovića u disciplini dubl skul na kvalifikacijama od 19. do 21. maja u Lucernu za odlazak na Olimpijske igre. Odmah se oglasio VK Partizan sa tvrdnjom da je reč o skandaloznoj vesti, dok presednik IO VSS Dušan Kovačević objašnjava da se odustalo, jer se Martin Mačković, kojeg je selektor Aleksandar Ivković odredio da bude u paru sa Aleksandrom Beđikom, nije odazvao pozivu.

МАЧКОВИЋ СЕ НИЈЕ ОДАЗВАО ПОЗИВУ СЕЛЕКТОРА: У ВСС тврде да је Александар Ивковић одредио да у дубл скулу са Беђиком буде Мартин

Foto: M.Vukadinović

Podsetimo, crno-beli su poslednjih dana insistirali da u dubl skulu budu Mačković i Pimenov, jer su po njima sposobni da donesu Srbiji olimpijsku medalju.

- Još jednom pozivamo sve sportske institucije u zemlji da učine sve u svojoj moći i stanu u zaštitu najboljih sportista Srbije u veslanju - ističe se u saopštenju Partizana.

Međutim, Kovačević, koji je u Lucernu, u telefonskom razgovoru za "Novosti", između ostalog, tvrdi:

- Sva ova medijska kampanja je u cilju da prikrije činjenicu da se četiri godine forsirao partizanov projekat Mačković/Vasić, koji je finansirao OKS, jer su bili projektovani da uzmu olimpijsko zlato u dvojcu. Taj projekat je propao, pošto ih je na izbornoj trci pobedio zvezdin dvojac Slavnić/Pivač i kvalifikovao se za Lucern... Počeli su da pričaju o nekakvim kombinacijama, kao da su selektori, a selektor i koordinator za seniore je Aleksandar Ivković, koji je odlučio da Mačković vesla sa Beđikom. A Martin se nije odazvao. Mi smo prijavili Beđika i Rajkovića u nadi da će se Mačković i Partizan predomisliti i da ćemo promeniti pola posade u poslednjem trenutku. Isključivo njihovom odlukom nemamo dubl skul.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića