KREĆU U BITKU ZA PARIZ: Odbojkaši u nedelju putuju na prvi turnir Lige nacija, a tim...

S. Krstović

17. 05. 2024. u 11:00

"ORLOVI" u Ligi nacija vade kartu za Pariz. Odbojkaši u nedelju ujutro putuju u Rio de Žaneiru, gde u četvrtak, 23. maja (2.00 po našem vremenu) protiv Irana kreću u osvajanje bodova za očuvanje devetog mesta na svetskoj rang-listi, koje vodi na Olimpijske igre. Izabranici Igora Kolakovića u Riju će snage odmeriti i sa Japanom, Brazilom i Nemačkom.

КРЕЋУ У БИТКУ ЗА ПАРИЗ: Одбојкаши у недељу путују на први турнир Лиге нација, а тим...

Foto: Profimedia

- Pripreme su bile kratke s obzirom na to da su se prvenstva kasno završila. U stvari, to i nisu bile prave pripreme, već održavanje forme nekih igrača. Zadovoljan sam, jer su svi igrači u takmičarskom ritmu i iskreno se nadam da smo još možda unapredili neke njihove performanse, jer su u okruženju koje jako vole, sa igračima s kojima dugo sarađuju. Utakmice u Italiji su pokazale dosta toga dobroga, ali i slabosti. Nemamo puno vremena za ispravke, a do prve utakmice sa Iranom fokusiraćemo se na neke stvari koje treba da korigujemo - istakao je na presu selektor Igor Kolaković.

U Riju jedini rival "orlova" koji juri olimpijsku normu je Iran. Ostali - Japan, Brazil i Nemačka su izvadili kartu za Pariz.

- Iranci dolaze u najjačem sastavu, jako su motivisani. Oni su otpisani, što je njihova velika prednost, jer kada se na njih najmanje računa, tada su najopasniji. Nemačka je čvrst, nezgodan protivnik, Brazil kao domaćin pod komandom Rezendea krenuće ambiciozno, a Japan je pokazao da je veoma opasan - naglasio je Kolaković.

Velika želja nekad ume i da sputa igrače.

- Taj pritisak mora da postoji, moramo da se borimo sa tim. Oni su nekad podlegli pritisku, nekad nisu, suština je da ćemo da se borimo do poslednje lopte. To nam je jedina opcija.

Kormilar Srbije veruje da su igrači spremni za naporan ritam:

- Ova reprezentacija ima 14 igrača koji mogu da daju svoj doprinos. Konkurencija je zdrava i opšta je želja da se svi nađemo u Parizu. Mislim da smo za ovih godinu dana kroz kontakte, razgovore, napravili atmosferu da damo sve od sebe, bez ikakvih sujeta, igračkog, trenerskog ega, kako bismo se našli u Parizu.

Tim u subotu

STRATEG Srbije tim će saopštiti u subotu uveče, uoči puta za Brazil.

- U ovom trenutku ne mogu da kažem ekipu, jer kad god kažem, nešto se dogodi, pa moram da menjam sastav u poslednjem trenutku - oprezan je Kolaković.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića