JOŠ MEDALJA ZA SRPSKE BOKSERE: Uspeh karijere za Veljka Ražnatovića

S. R.

24. 04. 2024. u 22:31

GDE su stale dame nastavili su muškarci. Novi fantastičan dan srpskih boksera na šampionatu Evrope za seniore i seniorke u hali „Aleksandar Nikolić“ iznedrio je sedam novih osiguranih odličja! Fenomenalni u ringovima tokom čitavog dana bili su Rade Joksimović, Omer Ametović, Vahid Abasov, Jovan Nikolić, Rastka Simića, Almir Memić i Veljko Ražnatović. Tako se bilans medalja za našu državu popeo na nestvarnih 18, a već danas zakazana su polufinala u obe konkurenicije, te će se znati na koliko najviših stepenika postolja će se nadmetati naši borci tokom predstojećeg vikenda.

ЈОШ МЕДАЉА ЗА СРПСКЕ БОКСЕРЕ: Успех каријере за Вељка Ражнатовића

Foto: Tanjug

Tokom čitavog dana bokseri su dizali na noge publiku u dvorani svojom borbenošću. Rade "Roki Marćano" Joksimović, ostavio je srce u ringu ne bi li stigao do pobede protiv Iona Pinga iz Moldavije u kategoriji do 48 kilograma. Sada ga čeka paklen zadatak da u prođe u finale, pošto je Jermen Harutunjan Bareghan savladao prvog nosioca. Njegovim putem nastavio je odlični Omer "Meni Pakjao" Ametović, jer je nadjačao rivala u vidu Gruzijca Davita Japaridžea. Priliku da se probije u finale i bori se za zlato imaće protiv rivala iz Turske Sametom Gumusom.

To je bila smo uvertira iz prepodnevnog dela programa, jer su u drugoj večernjoj sesiji naši bokseri bili neumoljivi. Svih pet boraca srećni su napustili borilišta. Gotovo istovremeno trijumfe su ostvarili Vahid Abasov i Jovan Nikolić. Akutelni šampion Evrope bio je bolji od Rafaela Buza iz Mađarske u kategoriji do 67 kilograma. Za plasman u finale odmeriće snage sa Lašom Gurulijem iz Gruzije. Sa druge strane mladi as koji iza sebe ima osvojen i čuveni turnir „Beogradski pobednik“ eliminisao predstavnika Crne Gore Stefana Savkovića u kategoriji do 71 kilograma. U polufinalu rukavice će ukrstiti sa Moldavcem Vasiljeom Čebotarijem.

Nastavak trijumfalnog niza nastavio je Rastko Simić u kategoriji do 80 kilograma sa Makedoncem Iseni Arjanom. Prepreka na putu do borbe za zlato biće mu Rus Saveli Sadom.

Hrabro srce bilo je u prvom planu u sudaru boksera u kategoriji do 75 kilograma u kome je reprezentativac Srbije Almir Memić savladao Belgijanca Šririja Hamzu. U polufinalu će se boriti sa Rusom Džambulatom Bižamovim. Sve je kompletirao Veljko Ražnatović. U kategoriji do 86 kilograma nadjačao je Moldavca Čiriakova Andreija iako je izgubio u prvoj rundi. Posle uspeha karijere do kojeg je isprećen uz zvuke trube i „Marša na Drinu“, pokušaće da se domogne i finala protiv Rusa Šarabutdina Ataeviva.

Nažalost, jedina dva poraza doživeli su Tamir Galanov protiv Dmitirja Dvalija iz Rusije u katergoriji do 54 kilograma i Nazif Sejdi, takođe od Rusa Mamedova Gabila u kategoriji do 63,5 kilograma.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila