BEOGRAD JE BIO I OSTAO GRAD SPORTOVA: Šapić na ceremoniji otvaranja Evropskog prvenstva u boksu

Novosti online

18. 04. 2024. u 21:07

PREDSEDNIK Privremenog organa Aleksandar Šapić na ceremoniji svečanog otvaranja Evropskog prvenstva u boksu, koje se u narednih deset dana održava u našem glavnom gradu, rekao je da mu je lično uvek drago kada je među sportistima i da je Beograd uvek bio i ostao grad sporta.

БЕОГРАД ЈЕ БИО И ОСТАО ГРАД СПОРТОВА: Шапић на церемонији отварања Европског првенства у боксу

FOTO: Novosti

– Mnogo takmičenja smo organizovali i siguran sam da će i ovo da protekne u najboljem mogućem redu i ćemo biti ponosni na organizaciju. Siguran sam i da će biti sjajnih borbi i dobrih rezultata, kao i da će se svi gosti u našem lepom gradu dobro osećati i da će steći nova prijateljstva. Kako krilatica glasi, boks je plemenita veština i karakteriše ga velika hrabrost. To je borba pravih šampiona, koji su spremni mnogo da izdrže, mnogo udaraca da prime, a da ostanu na nogama i da nastave da se bore. Zato se pored plivanja i atletike, boks smatra jednim od suštinskih, bazičnih sportova jer se u njemu ogleda čitav jedan život. Način na koji se pristupa boks meču jeste način na koji se pristupa životu – istakao je Šapić.

On je takmičarima poželeo mnogo sportske sreće i postizanje vrhunskih rezultata, uz obećanje da će grad uraditi sve da se ovde lepo osećaju.

– Neka na kraju, kao i uvek, pobedi sport, pobedi boks – poručio je Šapić.

FOTO: Novosti

 

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, poželeo je dobrodošlicu gostima iz čitave Evrope, koji će, kako je naveo, boksovati za svoje snove, medalje i da pokažu u najboljem svetlu kakav je ovo sport. Zahvalio je Olimpijskom komitetu Srbije, resornom ministarstvu, Gradu Beogradu i Šapiću lično, kao i predstavnicima naše države, evropskih i svetskih boks organizacija na svesrdnoj pomoći svih ovih godina.

– Bokserski sport pokazuje koliko je važan za razvoj i onog koji ga trenira i onog koji ga gleda. Pokazuje da nije važno koliko jako možemo da udarimo i u životu i u ringu već koliko jak udarac možemo da primimo i da se podignemo – kazao je Borovčanin, navodeći da veruje da će naši bokseri ostaviti srce u ringu i pokazati kako se bori za sebe, svoju porodicu, grb, himnu, zastavu, Srbiju.

Zoran Gajić, ministar omladine i sporta, istakao je da u našoj zemlji u poslednjih desetak godina organizovano više od 25 velikih takmičenja, na evropskom i svetskom nivou. Takmičarima je poželeo fer borbu, a publici da uživa u svakako najinteresantnijoj od svih borilačkih veština.

FOTO: Novosti

Tekst potpisa

FOTO: Novosti

 

Čestitke na odličnoj organizaciji i mnogo sreće takmičarima na svečanom otvaranju uputili su i Joanis Filipatos, predsednik Evropske boks federacije, i Aduk Abakarov, potpredsednik Svetske boks federacije.

Tokom deset dana takmičenja u hali „Aleksandar Nikolić” četiri stotine asova plemenite veštine iz 34 zemlje Evrope nadmetaće se za medalje i titulu evropskog šampiona.

BONUS VIDEO: Defile ruskih boksera uz ovacije iz publike

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila