RUSI POBESNELI NAKON ODLUKE SUDA: "CAS je politički instrument u službi Zapada"

Александар Илић
Aleksandar Ilić

24. 02. 2024. u 13:12

OLIMPIJSKI savez Rusije žestoko je reagovao nakon što je žalba pomenutog tela odbijena pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS)

РУСИ ПОБЕСНЕЛИ НАКОН ОДЛУКЕ СУДА: ЦАС је политички инструмент у служби Запада

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Sud u Lozani odbio je žalbu Rusa da budu priključeni Međunarodnom olimpijskom komitetu koji ih je suspendovao nakon početka rata u Ukrajini.

Podsetimo, Olimpijskom savezu Rusije uvedena je suspenzija nakon priznavanja okupiranih regiona u Ukrajini - u pitanju su: Lugansk, Donjeck, Herson i Zaporožje.

Ruski olimpijski komitet u petak je osudio potvrdu MOK-a od strane Suda za sportsku arbitražu (CAS) o suspenziji, nazvavši ovu meru "diskriminacijom bez presedana“ prema njegovim sportistima.

Rusi su optužili CAS da "ignoriše pravne argumente" koje je iznela Rusija, dok Olimpijski komitet Rusije karakteriše sud u Lozani da deluje kao "politički instrument".

Takođe, Rusi poručuju da je "sporska diskriminacija koje se primenjuje nad njenim sportistima dostigla neviđene razmere".

Optužuju i Međunarodni olimpijski komitet da "čini sve napore da svede broj sportista koji učestvuju u Parizu na Minimum i da im nameće poražavajuće kriterijume.

Ruski i beloruski sportisti mogu da učestvuju na OI 2024 pod uslovom da nisu podržali rusku ofanzivu u Ukrajini i moraće da se takmiče pod neutralnim zastavom.

Ruski olimpijski komitet je takođe u petak upozorio ruske sportske federacije da bi poštovanje ovih zahteva MOK-a moglo "predstavljati kršenje ruskog zakonodavstva", preteći im "pravnim posledicama i drugim negativnim posledicama takvog pristanka".

Nova otvrđena suspenzija protiv Ruskog olimpijskog komiteta dodata je nizu sankcija koje je MOK preduzeo krajem februara 2022, neposredno nakon početka sukoba u Ukrajini: zabrana bilo kakvog međunarodnog takmičenja na ruskom tlu, kao i u Belorusiji, i zabrana svih zvaničnih simbola dve zemlje na terenu i svetskim podijumima.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!