BEZ RUSKE ZASTAVE U PARIZU: Francuski predsednik Makron o učešću ruskih sportista na Olimpijskim igrama 2024.

G.Č.

08. 09. 2023. u 20:19

O prisustvu ruskih sportista na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu treba da odluči Olimpijski komitet, dok ruskoj zastavi nije mesto na ovoj svetskoj smotri, smatra francuski predsednik Emanuel Makron.

БЕЗ РУСКЕ ЗАСТАВЕ У ПАРИЗУ: Француски председник Макрон о учешћу руских спортиста на Олимпијским играма 2024.

Foto: Goran Čvorović

- Ovu temu ne treba politizovati. Moja želja je da to bude savesna odluka olimpijskog saveta i imam potpuno poverenje u predsednika MOK Tomasa Baha – odgovorio je Makron u intervjuu "Ekipu" na pitanje da li je za to da ruski sportisti učestvuju na OI 2024, dodajući da nije na zemlji domaćinu da odluči  o tome šta MOK treba da radi.

Izneo je stav i o ruskoj zastavi na ovom takmičenju.

- Očigledno je da ne može biti ruske zastave na Igrama u Parizu, mislim da o tome postoji konsenzus. Jer Rusija kao država nema mesto u vreme kada je počinila ratne zločine, kada deportuje decu. Pravo pitanje o kome će olimpijski svet morati da odluči jeste koje mesto dati ruskim sportistima koji su se ponekad pripremali ceo život, a mogu biti i žrtve režima – rekao je izme|u ostalog Makron.

Postavilo se i pitanje eventualnog bojkota ukrajinskih sportista, ukoliko budu učestvovali Rusi.

- Zbog toga bih želeo da Ukrajinci budu uključeni u razmatranje. To je posao koji MOK mora da obavi sa različitim nacionalnim olimpijskim komitetima, potpuno nezavisno – zaključio je francuski predsednik.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku