LJUDSKI JE DA SE RADUJU: Predsednik Partizana Perkunić pomogao treneru Vojvodine Rojeviću da sa rukometašima proslavi titulu

S. K.

25. 05. 2023. u 18:24

VOJVODINA je osvojila 10. titulu za redom, rukometaši Partizana su pokazali da je vreme na njihovoj strani, navijači crno-belih su i posle poraza ovacijama pozdravili svoje ljubimce, a predsednik Beograđana Željko Perkunić je demonstrirao fer plej i poštovanje rivala. Prvi čovek crno-belih uspeo da pomogne kažnjenom treneru Vojvodine Borisu Rojeviću da se i pored suspenzije nađe na terenu i raduje se sa igračima kruni.

ЉУДСКИ ЈЕ ДА СЕ РАДУЈУ: Председник Партизана Перкунић помогао тренеру Војводине Ројевићу да са рукометашима прослави титулу

miloš vukadinović

Njihov zagrljaj posle druge finalne utakmice pokazao je da su se smirile tenzije nakon prvog duela u Novom Sadu, u kojem je na terenu bilo incidentnih situacija, a van njega su pale i teške reči.

- Meni je žao zbog svega što se desilo u prvom meču. Jednostavno, neki ljudi koji ne osećaju ovo što mi osećamo sa sportistima i živimo sa tom decom pokvarili su ambijent u Novom Sadu. Ali, da se ne vraćamo na to. Nisam mogao a da ne pustim ljude da slave. Prosto je neprirodno. Meni je srce tužno, ali pustite ljude da se raduju, ja sam ih ubacio na teren. Svaka čast Vojvodini, zasluženo je najbolja ekipa u Srbiji. Mi ćemo se truditi da sledeće godine budemo bolji. Želim im svaku sreću, da osvoje Evrokup. To je mnogo bitno i za srpski rukomet, za sve - ističe Perkunić.

Predsednik Partizana je podvukao da imaju mladu ekipu, da je ostavila srce na terenu da je budućnost srpskog rukometa. Posebno se zahvalio i svojim navijačima:

- Ovo nema nijedan klub, bio je praznik kakav i treba da bude. Sport je na kraju pobedio, niko od nas nije ljut, smirili smo strasti.

Strateg Vojvodine je zbog plavog kartona u prvom meču, drugu utakmicu na Banjici gledao sa tribina. I da nije bilo pomoći Perkunića ne bi na terenu ponosno držao pehar.

- Nije bilo lako. Željko i ja sam razgovarali posle utakmice, izgrlili se, izljubili se. Dok su trajali mečevi radile su emocije i kod njega i kod mene. Perkunić zna dok je bio bolestan da sam stalno zvao i pitao za njegovo zdravnje. Nema tu mržnje, u ovom našem poslu rade emocije, ali sat i po, dok traje utakmica. Kada se meč završi, život ide dalje. Ja sam presrećan - ushićen je Rojević.

Trofejni strateg je objasnio i šta je presudilo, naročito u drugom finalu, koji je Vojvodina dobila sa 28:20 (9:9):

- Dogovorili smo se da ih trošimo sa što više kontakta. Odbrana je ključ, kada smo u drugom počeli da dajemo lake golove iz dobre odbrane onda smo prelomili meč. Ovo je moja peta titula sa Vojvodinom, sa svoje 43 godine živim neki svoj san - podvlači Rojević.

Novosađani nemaju vremena za slavlje. U nedelju ih očekuje prva finalna utakmica Evrokupa u Novom Sadu sa norveškim Nerbom.

- Ostali smo bez tri, četiri igrača. Ali, igračima kažem dajte svi 15 posto više, kao da smo kompletni. Učinićemo sve da ih savladamo - podvlači Rojević.

Kojadinović: Nadmašili smo sebe

- VOJVODINA je zasluženo prvak, pokazali su zbog čega su najozbiljnija ekupa u zemlji. Mi smo se borili, pre početka sezone nismo se nadali da ćemo da napravimo ovakav uspeh. Mlada smo ekipa, klub ne raspolaže velikim budžetom, ali smo pokazali da imamo želju i motiv, da nam je falilo iskustvo... U Partizanu se igra iz ljubavi, za navijače,za sveti grb i nadam se da ćemo dogodine biti ravnopravniji - kaže uzdanica Partizana Uroš Kojadinović.

Vukovljak: Snaga je u odbrani

- ODBRANA je uvek bila naše najjače oružje, zahvaljujući njoj osvajamo godinama titulu. Partizan je odlično odigrao dve utakmice, ali mlada je to ekipa koja tek treba da se razvija i ima veliki potencijal. Mislim da smo ove godine odigrali preko 70 utakmica, ali kroz zajedništvo, naporan rad, trajemo sve vreme. U drugom meču pomoglo nam je iskustvo. Okrećemo se Evrokupu i domaćem kupu i nadam se da ćemo uzeti i ta dva trofeja - ističe kapiten Vojvodine Miljan Vukovljak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (1)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima