NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule

Novosti online

20. 05. 2024. u 21:49

Nikola Jokić nije uspeo da ostvari osnovni cilj za sezonu 2023/2024 - od nove NBA titule nema ništa, jer je s Denverom ispao u polufinalu Zapadne konferencije, za šta se Minesota pobrinula u nestvarnoj majstorici. Ali, po završetku tog meča, ka srpskom asu je "drvlje i kamenje" poletelo od bivšeg drugog pika sa drafta, a sada trenera.

БРУКА! Ево шта је Никола Јокић доживео након што је са Денвером остао без шампионске титуле

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, iako su Denver nagetsi imali 20 poena prednosti, pred svojim navijačima su izgubili od Minesote u sedmom meču plej-of serije, i time završili sa učešćem u doigravanju. Prvak će biti ili šampion "zapada", a za to se bore pomenuti Timbervulfsi i Dalas predvođen Lukom Dončićem, ili najbolji tim "istoka", o čemu će odlučivati Indijana i Boston.

Boston će biti još malo spominjan u ovoj priči jer je njen "glavni junak", nedavni pomoćni trener Seltiksa, Ivan Tarner.

Ovaj 35-godišnjak, kog je Filadelfija 2010. odabrala kao drugog pika na tadašnjem NBA draftu, igrao joe 2020. u najjačoj ligi sveta. Nosio je i dresove Indijane, Bostona, Portlanda i Atlante, pre nego što je prešao u trenerske vode. 

Karijeru je završio sa učincima ispod očekivanih za nekog ko je izabran na draftu pre članova idealnih petorki, Pola Džordža i Demarkusa Kazinsa, odnosno učesnika Ol-stara, Gordona Hejvurda - Ivan Tarner je, kao nisko krilo, prosečno davao 9,7 poena po meču, uz 4,6 skokova i 3,7 asistencija.

A upravo on je "napao" Jokića, ne skrivajući svoju radost što je srpski as ispao.

- Ne bih da zvučim kao "hejter", ali ne želim da gledam da Jokić igra ijednu više utakmicu - napisao je na društvenoj mreži "Iks", nekadašnjem Tviteru, gde ima skoro 200.000 pratilaca.

Iako su mu pojedinci odmah odgovarali, recimo, ovako:

- Okej je to. Tako smo za tebe pričali...

Tarner nije odustajao.

Na pitanje zašto tako misli, odgovorio je da mu "Jokićevi mečevi liče na (dosadni) bejbzol".

I na to su američki ljubitelji košarke imali šta da mu kažu:

- Jedna Jokićeva prosečna utakmica ima više njegovih zanimljivih poteza nego što si ti imao za celu karijeru.

Ivan Tarner se ni na tome nije zaustavio, već je istakao da mu se ne sviđa što je Srbin zamerio mladoj zvezdi Minesote, Entoniju Edvardsu, na mahanju publici u Denveru.

- Zašto se Jokić ljuti što Edvards maše gledaocima? Mislio sam da on ne haje za košarku...

Šta je bivšeg drugog pika na NBA draftu tako pogodilo u Jokićevoj košarkaškoj dominaciji da je odapeo ovoliko otrovnih strelica na njega, prava je misterija... Osim ako odgovor nije zavist, naravno.

Nikola Jokić - statistika

Ove sezone, do plej-ofa, Jokić je prosečno postizao 26,4 poena, a imao i 12,4 skoka i devet asistencija po NBA utakmici.

U plej-ofu je imao proseke od 28,7 poena, 13,4 skokova, 8,7 asistencija, kao 1,4 "krađe".

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of, Olimpijske igre...

NBA plej-of, koji je počeo 20. aprila, ulazi u završnu fazu.

Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. NBA draft se održava 26. i 27. juna.

Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu