DRUGI UDARAC ZA NOKAUT: Zvezda sada ima i psihološku prednost

V. P.

15. 05. 2024. u 10:00

AKO zavirite u istorijat finalnih plej-of serija ABA lige, Crvena zvezda je početnim trijumfom nad Partizanom već rezervisala sedmu jadransku krunu. U dosadašnjih osam slučajeva pehar je podizao tim sa pobedom u prvoj utakmici.

ДРУГИ УДАРАЦ ЗА НОКАУТ: Звезда сада има и психолошку предност

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Svesni su crveno-beli da tradicije postoje da bi se rušile, kao i da su na vlažnom terenu hale "Aleksandar Nikolić" proklizavali opasno blizu poraza. Pred današnji drugi meč na istom mestu (19.30), takođe pred svojim navijačima, pokušaće da ne zavise od nijansi i tradicionalne mirnoće Dejana Davidovca sa linije slobodnih bacanja.

- Ne razmišljam o pritisku u tim situacijama - kaže Davidovac, koji je pogodio poslednja četiri penala kao da je sam u dvorani na treningu. - Čitava utakmica bila je neizvesna. Oscilirali smo u odbrani, Naneli i Avramović pravili su problem našim bekovima, ali smo u završnici dobrom defanzivom limitirali Partizan na poene sa linije slobodnih bacanja.

Crveno-beli su dobili meč u kojem su dvojke šutirali ispod 50 odsto, trojke svega 27,6, promašili devet slobodnih bacanja i dozvolili protivniku deset ofanzivnih skokova.

- To je jedna od stvari koje definitivno možemo da popravimo - analizira Zvezdin centar Džoel Bolomboj, koji je zbog virusne infekcije odradio jedan trening u prethodnih sedam dana. - Takođe, dopustili smo pojedinim igračima Partizana da postignu 20 i više poena. Možemo da ih ograničimo, da koristimo njihove slabosti i smanjimo im prosek poena. Ali, mislim da smo uradili odličan posao u mnogim aspektima igre. Sjajno je što smo pobedili, ali moramo da unapredimo mnoge aspekte i odigramo drugu utakmicu značajno bolje.

Evidentno je da Zvezda ima neiskorišćene rezerve. Nemanja Nedović i Rokas Gedraitis šutirali su trojke 0/10, Miloš Teodosić podelio samo dve asistencije, Trej Tompkins nije odradio šutersku minijaturu zbog koje je doveden kao rekonvalescent.

- Mislim da smo mi sada u psihološkoj prednosti - kaže Davidovac, koji je odigrao toliko finalnih derbija da ima kredibilitet za ovakve procene. - Igramo pred našim navijačima, ostvarili smo prednost domaćeg teren za koju smo se borili cele sezone. Mnogo nam znači ta energija sa tribina, a i mnogo je lepše igrati u "Pioniru".

BONUS VIDEO Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)