DŽOŠ NIBO NAGRAĐEN ZA DOBRU PARTIJU: Centar Makabija MVP trećih mečeva plej-ofa Evrolige

Tanjug

02. 05. 2024. u 16:34

KOŠARKAŠ Makabija Džoš Nibo proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) trećih mečeva četvrtfinala plej-ofa Evrolige, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

ЏОШ НИБО НАГРАЂЕН ЗА ДОБРУ ПАРТИЈУ: Центар Макабија МВП трећих мечева плеј-офа Евролиге

FOTO: M. Vukadinović

"Ponos Izraela" je pre dva dana u Beogradu pobedio Panatinaikos rezultatom 85:83 u trećem meču plej-ofa elitnog takmičenja. Tim iz Tel Aviva je poveo 2:1 u seriji, koja se igra na tri pobede. Četvrta utakmica je na programu je ovog četvrtka od 20.45 časova u Beogradu.

Nibo je u prošlom meču igrao 30 minuta, a za to vreme postigao je 22 poena i imao je devet skokova, dve ukradene lopte i jednu blokadu. To mu je donelo indeks korisnosti 31.

U saopštenju Evrolige se navodi da je ovo najveći broj indeksnih poena među igračima pobedničkih ekipa u trećim utakmicama četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

Košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor takođe je imao indeks korisnosti 31. Bivši igrač Partizana je na meču sa Makabijem zabeležio 14 poena, šest skokova, pet asistencija i jednu blokadu.

Igrač Monaka Alfa Dijalo imao je indeks korisnosti 28 u porazu svog tima od Fenerbahčea rezultatom 89:78. Ekipa iz Istanbula vodi 2:1 u seriji, a naredni meč je na programu u petak u Istanbulu.

Real je izborio plasman na F4 Evrolige, pošto je sa maksimalnih 3:0 eliminisao Baskoniju. "Kraljevići" su u sredu u gostima pobedio Baskoniju 102:98. Igrači Madriđana Fakundo Kampaco, Geršon Jabusele i Valter Tavares su sakupili po 26 indeksnih poena.

Podsetimo, ovog četvrtak od 18.45 Olimpijakos dočekuje Barselonu. Španski tim vodi sa 2:1 u pobedama i jedan trijumf ga deli od Fajnal fora.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene