VLADAN (25) ZAČARAO MREŽU: Talentovani golman Radničkog iz Zrenjanina, apsolutni rekorder - Na 12 utakmica, više od 1.000 minuta bez gola

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

03. 05. 2024. u 08:30

GOSPODAR prstenova i suvereni vladar šesnaesterca zrenjaninskog Radničkog, Vladan Đekić, golman je o kojem se priča ovog proleća u fudbalskim krugovima cele Srbije, a mnogi su i konkretni u zamisli da bi bilo sjajno da ga već u narednoj sezoni, vide u svojim redovima.

ВЛАДАН (25) ЗАЧАРАО МРЕЖУ: Талентовани голман Радничког из Зрењанина, апсолутни рекордер - На 12 утакмица, више од 1.000 минута без гола

Privatna arhiva

- Trebao mi je upravo taj momentum, koji sam dominatno dostigao na golu srpskoligaša iz Zrenjanina i sada je sve nekako lepršavo, nestvarno, kao u bajci, a dešava se - započinje priču Vladan, inače dete Crvene zvezde, koji je svoju fudbalsku zvezdu vodilju tražio u Italiji, bio član milanskog Intera, pa Pise u seriji B, beogradskog Voždovca i ove polusezone Radničkog iz Zrenjanina.

U mlađim kategorijama Crvene zvezde, dvadesetpetogodišnjem sjajnom golmanu, trener je bio Marko Mitrović, nekadašnji fudbaler Banata, džentlmen i gospodin sa istančanim osećajem da prepozna talenat i brusi dragulj, pa se tako grad Zrenjanin, sudbinski nametnuo, kao bitna stanica u karijeri Vladana Đekića.

ASISTENCIJA SASTAVNI DEO…

Nedavno, na prvenstvenoj utakmici u dresu Radničkog, toliko je nadahnuto i kvalitetno izdegažirao loptu, sa je ona letela nadomak protivničkog šesnaesterca, saigrač Mitrović, poklon bombonu, iskoristio je, kao tane uleteo u kazneni prostor i iznudio penal, koji je pretvoren u pogodak, a Đekiću je šmekerski upisana asistencija, na koju je veoma ponosan.

- Drago mi je što je sve baš tako, u Zrenjaninu sam za kratko vreme upoznao veliki broj kvalitetnih ljudi i stekao prijatelje za ceo život, a o Marku Mitroviću, izlišno je trošiti reči hvale, njegova karijera dovoljno govori, kakva je veličina, sjajan sportski pedagog i čovek - kaže Vladan, uz napomenu da ništa manje pohvala ne zaslužuju i njegovi sadašnji treneri u Radničkom, Zoran Levnaić, Srđan Zakić i Goran Gavrilović.

Zaključani svi prilazi golu, uz sjajne i za oko lepe intervencije, sigurnost i mirnoća na gol crti, odlično igranje nogom, samo su neke od osobina, kojima su opčinjeni ljubitelji fudbala na tribinama stadiona kraj Skrobare u Zrenjaninu, ali i brojni stručnjaci, analizirajući nastupe talentovanog čuvara mreže.

- Imam odličnu komunikaciju sa saigračima iz odbrane, sve to proizilazi iz sjajne atmosfere u klubu, rasterećenih, a opet takmičarakim nabojem satkanih treninga, hit smo prolećnog dela prvenstva Srpske lige Vojvodina i ubedljivo najbolji tim, a sve je to rezultiralo naglim skokom na tabeli i trenutnim plasmanom na četvrto mesto - dodaje Vladan, ne skrivajući da je puno caka usvojio od Gorana Gavrilovića, legendarnog golmana, koji je bio specijalista za odbranu jedanaesteraca.

- Saveti i finese itekako su bitni za mirnoću u golmanovoj glavi, ali sve je to nevažno, bez prepoznatljivog talenta, a Vladan je upečatljiv primer, kako moderan golman treba da izgleda, bez mane i straha - nije štedeo reči hvale za svog pulena, popularni Gavra, trener golmana u FK Radnički.

ITALIJA KAO STARO VINO

- Golmani su kao vino, što stariji to bolji, baš kao što je Italija oduvek obećana i za mnoge nedosanjana fudbalska idila…

- Imao sam tu sreću da okusim i upoznam čari ove zemlje, branio sam u omladincima Intera i Pise i pešice bih se vratio, a to sam sebi i obećao jednog dana, ali idemo polako, stepenicu po stepenicu, trenutno sam prezadovoljan, branim dobro, miran sam i spokojan u crveno-crnom dresu Radničkog - dodaje na kraju Vladan Đekić.

Skauti i menadžeri stranice i stranice u svojim rokovnicima ispisuju, uz visoke ocene dvadesetpetogodišnjem golmanu, koji je rekorder, jer na dvanaest utakmica nije primio gol, a to je preko hiljadu minuta, do nebesa kuju planove i priželjkuju slatke muke, kuda će naredne sezone, sjajni golman Đekić, koji o tome za sada mudro ćuti.

- Iskreno ne razmišljam o tome i maksimalno sam fokusiran na posao koji imam, naravno prijaju pohvale, ali od tapšanja po ramenu se ne živi - dodaje Vladan, ne otpisujući mogućnost da produži saradnju sa vodećim zrenjaninskim klubom i možda već u narednoj sezoni zagospodari novom travom na stadionu u Karađorđevom parku.

- Nekada su svoju zvezdu vodilju tražili i u hramu fudbala je pronašli, Darko Kovačević, Vladimir Ivić, Duško i Zoran Bambi Tošić, brojni drugi fudbaleri pa i moji treneri, Marko Mitrović i Goran Gavrilović, pa što ne bih probao i ja - uz zagonetan osmeh istakao je Vladan Đekić.

KAO ZADNjI VEZNI

- Da bi u modernom fudbalu bio ravnopravan i dosledan snovima o vrhunskoj karijeri, golman, mora da zna da igra nogama, uzor mnogima je Ortega iz Sitija, čovek je živi leksikon i očigledan primer da bez dobre tehnike, nema napretka i aktivnog učestvovanja u igri.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila