DULJAJA MUČE SLATKE MUKE: Partizan pred večiti derbi - gotovo u savršenom stanju

M. Blažić

06. 03. 2024. u 09:26

ČETIRI utakmice, četiri pobede i maksimalnih 12 bodova. Plan skovan tokom zimske pauze da se na 172. večiti derbi ode bar sa bodom prednosti u odnosu na najvećeg rivala je ispunjen, a sada sledi ono što bi u velikoj meri moglo da usmeri rasplet šampionske trke.

ДУЉАЈА МУЧЕ СЛАТКЕ МУКЕ: Партизан пред вечити дерби - готово у савршеном стању

FOTO: M. Vukadinović

Partizan na stadion "Rajko Mitić" stiže kao lider Superlige, u odličnom raspoloženju i što je najvažnije praktično bez ijednog kadrovskog problema osim lakše povrede kolena kapitena Svetozara Markovića.

Povreda zbog koje je kapiten preskočio prethodni meč sa Železničarom je lakše prirode i njegov izostanak je više predstavljao preventivu nego realan problem za stručni štab. Svi ostali su orni i spremni da repriziraju decembarski derbi posle kojeg su se crno-beli pobedom vratili na lidersku poziciju.

Golman Aleksandar Jovanović je odradio suspenziju zbog žutih kartona i vraća se među stative, a utakmica protiv pančevačkog superligaša je pokazala da Igor Duljaj može i te kako ozbiljno da računa i na njegovu alternativu Miloša Krunić. Ovaj 27-godišnji čuvar mreže je debijem u subotnjem mestu postao 29. igrač kojem je Duljaj ove sezone ukazao poverenje.

- Naša pozicija, sama po sebi, nosi veliku odgovornost. Navikli smo na to i za to smo se spremali. Lično se trudim da uvek ostanem mirne glave i fokusiran. Verujem u sebe, verujem u ono što radimo na treninzima, a naravno uz podršku saigrača, sve je dosta lakše - istakao je Miloš Krunić u izjavi za klupski sajt.

Kada je poslednja četvorka ispred Jovanovića u pitanju iznenađenja ne bi trebalo da bude. Uloge bekova će kao i u prethodnoj prvenstvenoj rundi obavljati Aranđel Stojković i Nikola Antić, dok će se u "centrali" naći Svetozar Marković i Bojan Kovačević. Slatke muke Igora Duljaja kreću "na protivničkoj polovini" gde postoji ozbiljan prostor za kombinatoriku. Najrealnije je da ispred odbrane za kvarenje protivničke igre i pokretanje napada budu zaduženi Leonard Ovusu i Gajas Zahid, dok bi trojku ispred njih mogli da čine Aldo Kalulu, Bibars Natho i Jung Jun Goh. Pozicija klasičnog napadača je rezervisana za Mateusa Saldanja, a ulogu džokera u nastavku bi pored Nemanje Nikolića mogao da preuzme i Samed Baždar koji je u poslednja dva kola najavio značajno veće domete nego do tada.


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu