NORVEŽANIN PONOVIO PODVIG OD PROŠLE GODINE: Luton i Lajpcig neće po dobrom pamtiti Halanda

M. Blažić

28. 02. 2024. u 17:13

SITI šest, Haland pet, De Brujne četiri. Magičnu noć "građana" na gostovanju Lutonu u okviru osmine finala FA Kupa obeležili su Norvežanin golovima (5), a Belgijanac asistencijama (4) za ubedljivih 2:6 i potvrdu da nijedan rival nema ni promil šanse kada su dva najbolja Gvardiolina igrača na potrebnom nivou.

НОРВЕЖАНИН ПОНОВИО ПОДВИГ ОД ПРОШЛЕ ГОДИНЕ: Лутон и Лајпциг неће по добром памтити Халанда

FOTO: AP/Tanjug

Posebno je upečatljiv učinak plavokosog napadača koji je već do kraja prvog poluvremena spakovao osmi het-trik u dresu Mančester sitija, da bi do 58. minuta upisao novu "petardu" identičnu kao i onu iz marta prošle godine kada je u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Lajpciga postigao pet golova za svega 36 minuta, od 22. do 58. minuta.

I pored činjenice da je Belgijanac odigrao nestvarno i upisao četiri asistencije za prva četiri Halandova gola malo ko je u danu posle utakmice za anale na "Kenivort roudu" govorio o njegovom vrhunskom dostignuću. Norvežanin je sa pet pogodaka Lutonu stigao do brojke od 79 golova na 83 odigrane utakmice za "građane" od dolaska u klub jula 2022.

- Presrećan sam, naravno. Drago mi je da vraćam formu baš u momentu kada nas očekuju najvažnije bitke u Premijer ligi i Ligi šampiona. Osećam se dobro, to mi je najvažnije, jer kada je tako onda je sve mnogo lakše. Uzbudljivo vreme je pred nama i verujem da smo spremni za napad na sve trofeje - ushićeno je konstatovao Haland po završetku utakmice koja će svakako predstavljati značajnu stavku u njegovoj bogatoj fudbalskoj biografiji.

Strateg Mančester sitija Pep Gvardiola je sijao od sreće i prilikom "sipanja" hvalospeva nije zaboravio ni egzekutora, ni asistenta.

- Kevinu su potrebni napadači kakav je Haland i Halandu je potreban "paker" kakav je Kevin. Oni su zaista idealan spoj kada se nađu na terenu. Svakako su njih dvojica bili u prvom planu na ovom meču, ali nikako ne bi trebalo zaboraviti ni doprinos ostalih u ovoj lepoj i ubedljivoj pobedi - podvukao je Španac.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima