NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

"STRAHOVIT NAM JE MENTALITET!" Prva, burna reakcija koju je selektor Dragan Stojković Piksi imao posle plasmana na EURO 2024

Novosti online

19. 11. 2023. u 17:16

Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo u fudbalu, pa i ne čudi zadovoljstvo selektora Dragana Stojkovića Piksija.

СТРАХОВИТ НАМ ЈЕ МЕНТАЛИТЕТ! Прва, бурна реакција коју је селектор Драган Стојковић Пикси имао после пласмана на ЕУРО 2024

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, na dramatičnom kraju kvalifikacija u našoj grupi, Srbija je odigrala nerešeno sa Bugarskom i ozbedila odlazak na EURO 2024.


- Veliki dan za srpski fudbal! Srbija, država je dočekala da ima svoj tim na Evropskom prvenstvu. Čestitam ovim momcima koji su zaista odradili ono... i borili se do kraja, verovali. Čestitke svima, srećni smo i zadovoljni - započeo je Piksi izjavu za TV Arena sport.

Na konstataciju da je 2000. bio kapiten kada je naša reprezentacija poslednji put bila na šampionatu Evrope, a sada kao selektor, osmehnuo se.

- Ispade tako (da moram da budem tu da bi se išlo na Evropsko prvenstvo), ali... setite se kako ume da se desi i samo jedna loše epizoda, kao naša protiv Škota, kada se nije otišlo. Ja sam i dan pred ovu utakmicu rekao da će ona biti zanimljiva za gledanje, da neće biti laka, ali su igrači pokazali strahovit mentalitet. Mentalitet koji krasi pravu ekipu, koja veruje u sebe. Ostvarili smo rezultat koji je dovoljan da nas vodi na Evropsko prvenstvo i to je najvažnije.

O samom meču i kiksevima "orlova", ukratko:

- Prvo poluvreme smo kontrolisali kompletno, stvarali šanse, poveli sa 1:0... Ali, znali smo da neće biti lako. I, opet su nam se desile, da kažem, greške, kod oba gola Bugara, praktično poklon-golovi s naše strane, ali smo uspeli da se izdignemo iznad toga. Nije lako sa psihološke strane igrati ovakve utakmice jer znamo kakav je ulog, ali bili smo maksimalno skoncentrisani i verovali da možemo do drugog gola i uspeli smo u tome.

Stojković je potom, u izjavi za RTS, dodao i sledeće:

- U ovom momentu je važno da smo jedan ciklus završili na pravi način. Ovo je poklon naciji, našoj državi, svima onima koji su nas podržavali, onima koji su verovali u nas. To je ono što treba da krasi naš nacionalni tim. Ovo je veliki dan i uspeh za srpski fudbal - zaključio je Dragan Stojković Piksi.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!