RASULO U HRVATSKOJ: Hrvati bi da teraju Dalića, a on...

Novosti online

16. 10. 2023. u 08:36

Fudbalska reprezentacija Velsa porazila je na svom terenu selekciju Hrvatske sa 2:1 (0:0), čime je sebe približila, a svog rivala udaljila od plasmana na šampionat Starog kontinenta.

РАСУЛО У ХРВАТСКОЈ: Хрвати би да терају Далића, а он...

FOTO: Tanjug/AP

U prvom delu igre nije bilo golova, a već u drugom minutu nastavka je Hari Vilson pogodio, za erupciju oduševljenja u Kardifu. Isti igrač je u 60. duplirao prednost, Hrvatska je uz dosta sreće smanjila u 75. minutu preko Pašalića, pošto je golu iz kornera prethodio nedosuđen ofsajd, ali naši susedi nisu uspeli da stignu do izjednačenja, pa se nalaze u vrlo delikatnoj situaciji.

Naime, Hrvatska je u oktobarskom ciklusu kvalifkacija upisala dva vezana neuspeha, prvo protiv Turske (1:0), a sada i od Velsa, pa joj je ovo prvi put u deset godina da je poražena u dva uzastopna meča u kvalifikacijama. 

To joj se poslednji put desilo pre tačno deset godina, 15. oktobra 2013. godine, kada su poraženi od Škotske (2:0), nakon što su četiri dana ranije izgubili od Belgije (2:1). Ipak, ti neuspesi nisu uticali na "kockaste", koji su i pored toga izborili mesto na Mundijalu 2014. godine, pobedivši Island u dvomeču u plej-of rundi.

Posle meča, na udaru je Zlatko Dalić, nisu ga štedeli hrvatski mediji, a Index.hr je objavio i anketu da li selektor treba da ide. Ipak, tu je situacija drugačija i glasovi su oko 50-50. Oglasio se i sam Dalić. 

- Zaslužen poraz. Protivnik je bio bolji od nas. Rešili su svoje situacije. Nemamo energije, imamo problem za dalje. Ovo je stvarno loše. Doveli smo se u tešku situaciju. Imali smo obećavajuću situaciju, sada zavisimo od drugih. Ostale su još dve utakmice. Preuzimam odgovornost za ovo kao i uvek. Želeo sam da Vida unese agresivnost i on je to učinio. Loša igra, moramo da se pobrinemo za ovo. Ovo je problem kada ne stvaramo šanse. Bilo je loše. Nismo bili na visini. Jednostavno, sve loše se desilo u ove dve utakmice. Kada nemate energije, kada u dve utakmice ne stvorite nijednu šansu, to je veliki problem.

Bio je iskren do kraja.

- Nismo imali pojma ni kreacije za dalje. Sve dobre stvari koje smo imali ranije su nestale. Moramo svi zajedno da dignemo glave i da se izvinimo za ono što se desilo i da sačekamo naredne dve utakmice. Ne zavisimo od sebe, nešto nam mora da se sastavi. Moramo da se okupimo u ovih 20 dana i odigramo još te dve utakmice. Pokušao sam da promenim situaciju, drugačije postavio situaciju na poluvremenu. Primili smo gol, loše je počelo, nismo mogli ništa... Ljut sam što smo došli u ovu situaciju. Ne možemo ništa bez drame. Sada imamo Letoniju u gostima, moramo to shvatiti ozbiljno. Na nama je sada biti ili ne biti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!