Probudite se ljudi
Svakog jutra ustajem kad god hoću, ispijajam kafu i tražim tipove koje ću toga dana odigrati, a ostatak dana provedem u druženju sa ljudima koje volim i čekam da mi svi tipovi prođu. Jednostavno, od kladjenja živim! Zvuči lepo, zar ne?
Ali, koliko je ova priča realna? Da li postoje ljudi koji žive od kladjenja? Kako do dobitka? Koji sve sistemi postoje i još mnogo pitanja koja muče svakog kladioničara. Odgovore na njih ćete imati priliku da čitate u ovoj kolumni.
Kako se kladiti
Lako pitanje, a ne baš lak odgovor! Strategija, banka, strpljenje… Tri stvari koje su vam dovoljne za
početak, a ono čega ćete morati da se okanete je pohlepa. Jesu lepi snovi o lagodnom životu od velikih dobitaka, ali moraćete da se probudite. Vreme je da vaše pogled na kladjenje dignete na viši nivo.
Strategija – Bitno je osmisliti plan klađenja, koji će vam služiti kao šablon kojim ćete se voditi pri sastavljanju tiketa. Jednako je bitno držati se plana, zapisivati sve što igrate i voditi statistiku. To će vam dati odgovore na mnoga pitanja. Gde najčešće grešite, koje lige/timove najbolje pogađate… Vremenom ćete videti da li je potrebno menjati nešto u vašoj strategiji i igri. A strategija je plan vaše igre – tiketi sa 4/5/6 parova, singlovi, sistemi, i još mnogo toga.
Banka – Odredite sumu koju ste spremi da uložite te nedelje ili tog meseca. Bitno zapisivati svaki ulog i svaki dobitak. Samo na taj način ćete moći da znate da li ste i koliki profit ostvarili na kraju ciklusa. Ukoliko zaređate sa gubitnim tiketima i probijete “banku”, nikako ne uzimajte novac sa strane. Jednostavno, odmorite se malo od klađenja i sačekajte početak novog ciklusa. Nikad, ali nikad nemojte da pozajmljujete novac da biste se kladili!
Strpljenje – Morate biti strpljivi sa svojim planom! Dajte mu vremena da vidite koliko je uspešan. Nemojte da posle par loših tiketa odmah sve menjate.
Klađenje je maraton u kom je suština da na kraju ciklusa vi budete u plusu. Zato nemojte da brinete o brzini trčanja, nego se potrudite da stignete na cilj. A vaš cilj je da ostvarite profit.

Aleksandar Nikolić (D’CoaZz)