Niko od nas ne voli da gubi, to će uvek biti tako. Ali moramo da znamo da dođe period kad jednostavno ne možemo ništa da pogodimo i da nas prosto neće. Kako se pravilo izboriti sa tim? Šta raditi u takvim situacijama? Kako povratiti bar malo uloženog novca? I još niz pitanja koji nas muče u tim lošim danima…

Prvo što mora uvek da nam bude na pameti, jeste da i najbolji kladioničari imaju loše serije. Sreća je kod svih ljudi promenljiv faktor i nju ne zanima da li se neko profesionalno bavi klađenjem ili mu kladionica služi za zabavu (mada klađenje i kocka nisu zabava! ). Dakle, i njima naiđe loš period i jednostavno to smatraju kao najnormalniji deo svog klađenja. Naravno, lako je reći da niz poraza treba da prihvatiš najnormalnije, ali kao i sve u životu, i ta veština se vežba. Dakle, treba da poradite na tome da loš period na kladionici prihvatite najnormalnije i ne upadnete u depresiju. Zato što vas ta depresija uvek vodi ka još većim gubicima, a ti gubici ka finansijskim problemima, a finansijski problemi ka životnim… Jedan začarani krug iz kog se teško izlazi. A sa druge strane treba da poradite na tome i da ne upadnete u preteranu euforiju posle dva vezana dobitka i pomislite da ste na dobrom putu da postanete milioner. Zato što vas to vodi u još veće uloge, a sve veći ulozi vode opet ka bržem pražnjenju vašeg kladioničarskog budžeta i onda opet ulazimo u začarani krug. Znači, potrudite se da u svim situacijama zadržite mirnoću. Verovali ili ne, ali ovo je neka vrsta psihologije… Vežbajte sebe da budete hladnokrvni u raznim situacijama.

Ali, šta kad naiđe loš period u klađenju, a vi prosto ne možete da se mirno pomirite sa tom situacijom? I ne možete sebe da izvežbate da to sve mirno prihvatite. Zauvek će najbolji lek biti da odmorite par dana od klađenja. Da, da odmorite. Ostavite se lista, kvota, saveta, dobitaka, gubitaka, preteranog razmišljanja… Jednostavno, uzmite sebi par dana odmora i bavite se stvarima koje vam pričinjavaju zadovoljstvo. Kladionice se sigurno neće ugasiti, a vi ćete već posle nekoliko dana, puni samopouzdanja opet moći da sastavite vaš dobitan tiket i dopunite vaš budzet za klađenje.

Veliki pozdrav do sledećeg čitanja!

Aleksandar Nikolić (D’CoaZz)