Zaobiđite prijateljske

U najjačim fudbalskim ligama pauza je odavno završena i fudbalska lopta je nastavila da se kotrlja. Ali, pošto smo u prošlom broju otvorili temu o tome iz kojih sve liga naš čovek voli da bira utakmice koje će staviti na tiket, iskoristiću i ovaj broj da ukažem na još neke greške koje često pravimo.

Mnogi klubovi u čijim ligama zbog vremenskih, a i infrastrukturnih prilika prvenstvo još nije nastavljeno, trenutno se nalaze na pripremama širom Evrope. Naravno, uz pripreme idu i prijateljske utakmice koje (gle čuda) kladionice nisu propustile da nam “velikodušno“ ponude, ne bi li uspeli da zaradimo još koji dinar kod njih.

Prijateljske ili pripremne utakmice su upravo to, deo priprema koje klubovi koriste da uvežbaju akcije, poslože odbranu, uvedu nove igrače u sistem koji trener forsira. I još desetine stvari čemu te utakmice služe. A ne služe samo jednoj, takmičarskim ambicijama! I to je jedna od stvari na koje se “upecamo“ kada rešimo da neki od parova iz ponude, stavimo na naš tiket. Dobro, slažem se da je Salcburg po budžetu i igračkom kadru favorit u utakmici sa ruskim Arsenalom iz Tule. Ali, koliko vas zna za koji će se sastav trener Salcburga odlučiti? Možda reši da na toj utakmici da šansu nekim mlađim igračima koji tek ulaze u seniorski fudbal, možda reši da isproba sve novajlije koje je doveo tokom prelaznog roka, možda mu je to druga utakmica tog dana (sve češće možete videti da klubovi imaju dve utakmice dnevno tokom priprema, naravno na svakoj utakmici izlazi drugi tim). Da li ste i dalje sigurni da je Salcburg apsolutni favorit? Zbog toga je opet bolja solucija izbeći takve utakmice, čisto da ne bi “sekirali” svoj novčanik. Ili ako vas već “svrbi“ da potrošite neki dinar, u tom slučaju je najbolje se opkladiti na golove na takvim utakmicama. Ali, pošto kladionice ništa ne prepuštaju slučaju, kvote na igre sa golovima u prijateljskim utakmicama su ponekad uvređujuće male, tako da se opet vraćamo na priču da je najbolje zaobići te utakmice. Jednostavno, začarani krug.

Napravite i vi pauzu, pripremite i vi svoje novčanike. Ide proleće, biće šta da se odigra i uplati.

Aleksandar Nikolić (D’CoaZz)