SLASNE I SOČNE, ZAGREJAĆE VAM DUŠU I TELO: Ćufte u sočnom bećar sosu
KONKRETAN ručak koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno:
* 1 crni luk
* 3 kašike maslinovog ulja
* 2 paprike
* 2 paradajza
* so
* biber
* origano
* bosiljak
* majčina dušica
* 500 g junećeg mlevenog mesa
* 1 jaje
* 1 crni luk, sitno seckan
* 1 čen belog luka
* 2 kašike prezli
* 1 kašika maslinovog ulja
* 2 ravne kašičice soli
* biber
* kravlji sir
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte sitno crni i beli luk i propržite na zagrejanom ulju. Dodajte papriku isečenu na kocke, propržite pa dodajte paradajz sečen na kocke.
Dodajte so, smanjite na srednju temperaturu, poklopite i dinstajte 15-ak minuta. Zasebno, u posudu stavite mleveno meso, jaje, crni luk, sitno seckan beli luk, prezlu, ulje, so i biber pa izmešajte i mesite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Odvajajte po malo smese, poravnajte, utisnite kockicu sira pa formirajte ćuftu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite meso. Štapnim mikserom propasirajte već dinstano povrće pa ga pobiberite i začinite. Sos sipajte u pleh pa preko njega naređajte ćufte. Pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)
U REPUBLIKU Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije. To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.
01. 06. 2024. u 13:24
VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALjEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!
Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona!
01. 06. 2024. u 15:00
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)