NAJSLAĐI NAČIN DA POKAŽETE LJUBAV! Brza torta za Dan zaljubljenih
POKLON koji nikad ne razočara!
Sastojci:
* 8 jaja
* 11 kašika brašna
* 1 prašak za pecivo
* 1 vanilin šećer
* 1 dl mleka
* 0,5 dl ulja
* rendana kora pomorandže
Za fil:
* 2 pudinga od jagode
* 1 dl mleka za mućenje pudinga
* 500 ml mleka za kuvanje pudinga
* pola margarina
* šlag,
* po želji, 1 kašičica ekstrakta jagode
Priprema:
Napravite biskvit za tortu tako što ćete umutiti žumanca i šećer, nakon toga dodajte ulje i mleko, dobro sjedinite, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i rendanu koru pomorandže. Kada se smesa sjedinila, dodajte joj umućena belanca.
Koru pecite 20 minuta na 200 stepeni u kalupu u obliku srca. Ukoliko nemate kalup u obliku srca, okrugli oblik biskvita se lako može iseći.
Kada se kora ispeče, presecite je vodoravno, tako da dobijete dve kore.
Umutite dva pudinga od jagode i skuvajte u pola litre mleka. Kada se ohladi, dodajte pola margarina i nafilujte tortu. Umutite šlag, u koji možete da dodate ekstrakt jagode kako biste dobili crvenu boju. Tortu možete ukrasiti i celim jagodama ili malinama, ili samo šlagom, kako god vam se najviše dopada.
Želimo vam srećan Dan zaljubljenih!
(Stil.kurir.rs)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SKANDAL U BUGARSKOJ NAKON GLASANjA U UN O SREBRENICI: Objavljena prepiska ministra spoljnih poslova i predstavnika u UN
U BUGARSKOJ je izbio skandal zbog rezolucije UN o „genocidu u Srebrenici”, nakon što su mediji objavili prepisku tehničkog premijera i ministra spoljnih poslova Dimitra Glavčeva i bugarskog predstavnika pri UN Ličezara Stoeva. U njemu šef vlade poziva diplomatu da se uzdrži od glasanja o rezoluciji.
01. 06. 2024. u 08:42
RUSKA OSVETA ZA ODLUKU AMERIKE? Veliki raketni napad širom Ukrajine, pogođeni vojni aerodrom i dve termoeletrane
SINOĆ je Rusija pokrenula jedan od većih vazdušnih napada na Ukrajinu u poslednje vreme.
01. 06. 2024. u 08:28
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)