PIRINAČ S TIKVICAMA: Savršeno jelo za dane kada nemate živaca da vreme gubite u kuhinji
ISKORISTITE tikvice dok ih ima za ovo jelo koje se bukvalno topi u ustima.
Sastojci:
* 250 g pirinča
* 500 g tikvica
* 5 kašika ulja
* 20 g maslaca
* 2 glavice luka
* 4 čena belog luka
* 1 kokošja kocka za supu
* pola čaše belog vina
* peršun i bosiljak
* malo parmezana
* 1 kašika biozačina
* so, biber
Priprema:
1. Tikvice ogulite i naseckajte na kocke. Luk očistite, pa ga iseckajte. Na hladno ulje stavite luk, izgnječeni beli luk i tikvice, izmešajte, pa sve zajedno prodinstajte.
2. Dodajte biozačin i pirinač, kratko još malo dinstajte, pa u to umešajte maslac, kocku za kokošju supu, soli i bibera po želji i sve to zalijte sa oko 8 dl vode. Dobro promešajte i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
3. Kad pirinač napola omekša, dodajte vino, bosiljak i naseckani peršun.
4. Gotovo i toplo jelo poslužite s narendanim parmezanom.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
VELIKI RASKOL OKO UKRAJINE: Makron i Šolc prvi put odbili Vašington - "Možda smo glupi, ali nismo toliko"
DOŠLO je do velikog raskola između vlada SAD i Evrope oko plana za obezbeđivanje ogromnog kredita od 50 milijardi dolara za Ukrajinu uoči samita G7 u Italiji, piše briselski Politiko.
12. 06. 2024. u 20:30
TORNADO POGODIO SRBIJU: Olujno nevreme sa grmljavinom opustošilo ove krajeve zemlje (VIDEO)
SRBIJA je danas bila na udaru grmljavinskih procesa sa pljuskovima. U delovima zemlje zabeležene su i grmljavinske oluje. Oluje sa gradom pogodile su šire područje Požege i Čačka.
12. 06. 2024. u 20:25
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)