OMILJENO KUVANO JELO NA NOVI NAČIN: Gulaš od dve vrste mesa
AKO ste ljubitelj kuvanih jela, ovo je pravi recept za vas
Suština ovog domaćeg specijaliteta je u kombinaciji začina i velikom broju sastojaka. Što više povrća, pa i vrsta mesa, gulaš će biti ukusniji.
Gulaš - sastojci:
300 g svinjskog mesa,
300 g pileće džigerice,
300 g crnog luka,
2 sveže paprike,
malo ljute tucane paprike,
malo slatke mlevene paprike,
1 veća šargarepa,
1 svež paradajz (može i sok),
2 čena belog luka,
3-4 lista lovora,
ulje,
suvi začin, so, biber, peršun.
Po želji uz prilog mogu ići makarone ili pire krompir.
Gulaš - priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i papriku pa dinstati oko pola sata.
Dodati najpre meso isečeno na kocke i lovorov list, doliti malo vode i krčkati oko 20 minuta.
Potom ubaciti džigericu i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.
Dodati malo suvog začina ili samo so, 1 kašičicu slatke mlevene paprike i ljute tucane. Dodati biber, beli luk i još malo prokrčkati.
Na kraju dodati seckan peršun i odmah isključiti.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJBRŽI i najukusniji ručak kad nemate vremena: zapečene makarone sa sirom
14. 06. 2023. u 17:11
ZA NAJUKUSNIJU PILETINU: Napravite marinadu od 3 jednostavna sastojka
14. 05. 2023. u 20:00
JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANjE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama
LETOVANjE u Tunisu pruža idealnu kombinaciju prelepih plaža, kulturnih iskustava, sigurnosti i pristupačnosti, što ga čini savršenim izborom za porodični odmor. Sa raznovrsnim opcijama smeštaja, aktivnostima za decu i povoljnim cenama, Tunis nudi nezaboravno iskustvo za celu porodicu.
11. 06. 2024. u 13:00
UKRAJINA GAĐALA LUGANSK AMERIČKIM RAKETAMA: Više mrtvih i desetine ranjenih - žestoka reakcija Moskve (FOTO/VIDEO)
MINISTARSTVO odbrane Rusije optužilo je danas ukrajinsku vojsku da je u napadu na Lugansk koristila pet projektila "atakams" koje su Kijevu isporučile SAD.
07. 06. 2024. u 13:37
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)