NAJLEPŠA POSLASTICA: Kafa desert
UŽIVAJTE u ukusu.
Sastojci:
* 500 g keksa sa puterom
* 200 g maslaca
* 200 g šećera
* 2 vanilin šećera
* 2 kašike kakao praha
* 100 ml jake crne kafe
* 50 g čokolade za kuvanje (po želji)
* malo rendane čokolade za posipanje (po želji)
Priprema:
Zagrejte mleko u velikoj posudi, ali ne dozvolite da proključa.
U drugoj posudi pomešajte puter (držite ga barem sat vremena na sobnoj temperaturi pre pripreme torte) sa šećerom i vanilinim šećerom dok ne dobijete kremastu smesu. U mešavinu putera i šećera sipajte malo zagrejanog mleka i dobro promešajte da se sastojci sjedine.
U preostalo zagrejano mleko dodajte kakao-prah i jaku crnu kafu i mešajte dok se kakao potpuno ne rastvori. U mešavinu kakaoa i kafe umočite keks sa obe strane i poređajte ih u pleh jedan pored drugog dok ne pokrijete celo dno tepsije. Po sloju biskvita ravnomerno rasporedite deo kreme od putera i šećera. Nastavite sa redom umočenog keksa i kreme dok ne potrošite sve sastojke. Uverite se da je poslednji sloj krem.
Ako želite, možete istopiti čokoladu za kuvanje i preliti je preko poslednjeg sloja kreme kako biste dodali dodatnu čokoladnu notu.
Na kraju po vrhu torte pospite rendanu čokoladu za dekoraciju.
Stavite tortu u frižider i ostavite da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.
(Trpeza)
BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UKRAJINSKI GENERAL U ŠOKU: Šta će 60 posto oficira Generalštaba u rovovima?
UKRAJINSKO rukovodstvo je počelo da formira jurišne jedinice od izuzetno cenjenih kadrovskih oficira Generalštaba koji poseduju tajne informacije, a to bi moglo da ugrozi bezbednost Ukrajine, ocenio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos za jutjub kanal "Prjamoj".
29. 05. 2024. u 21:39
DEČAK NESTAO PRE SEDAM GODINA, PA SE POJAVIO NA KUĆNOM PRAGU: Majka nije mogla da veruje da ga vidi, a onda je isplivala jeziva istina
TIL (21) koji je pre sedam godina nestao u Nemačkoj, konačno se vratio kući.
29. 05. 2024. u 20:22
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)