RECEPT ZA SOČNI HLEB SA TIKVICAMA: Danima ostaje svež i mekan - može da vam posluži i kao obrok
RECEPT za hleb od tikvica odličan je i za one ljudi koji žele da povedu računa o kilaži, ali i za one što vole da probaju razne specijalitete.
Odlično se kombinuje sa drugim namirnicama.
Idealan je za doručak ili večeru, poslužite ga uz jogurt ili neki lep sir.
Priprema:
1. Tikvicu iseći na kolutove, posoliti i ostaviti da ispusti tečnost. Staviti u blender, dodati jaje i samleti u pire.
2. U mlaku vodu staviti kvasac, šećer i kašiku brašna, promešati i poklopiti, da kvasac naraste.
3. U vanglicu sipati brašno, so, ovsene pahuljice i ulje, dodati pire od tikvice i narasli kvasac i zamesiti testo (biće meko i malo lepljivo). Ostaviti da se udvostruči.
4. Testo staviti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti ga i staviti u kalup, pokriti i ostaviti da još malo naraste. Peći od 30 do 35 minuta na 180 stepeni.
5. Pečen hleb izvaditi iz kalupa, pokriti krpom i ostaviti da se pre služenja ohladi.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
14. 08. 2023. u 13:14
JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANjE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama
LETOVANjE u Tunisu pruža idealnu kombinaciju prelepih plaža, kulturnih iskustava, sigurnosti i pristupačnosti, što ga čini savršenim izborom za porodični odmor. Sa raznovrsnim opcijama smeštaja, aktivnostima za decu i povoljnim cenama, Tunis nudi nezaboravno iskustvo za celu porodicu.
11. 06. 2024. u 13:00
UKRAJINA GAĐALA LUGANSK AMERIČKIM RAKETAMA: Više mrtvih i desetine ranjenih - žestoka reakcija Moskve (FOTO/VIDEO)
MINISTARSTVO odbrane Rusije optužilo je danas ukrajinsku vojsku da je u napadu na Lugansk koristila pet projektila "atakams" koje su Kijevu isporučile SAD.
07. 06. 2024. u 13:37
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)