NAJVAZDUŠASTIJE POSNE MEKIKE KOJE STE IKADA PROBALI: Gotove su za 15 minuta
Recept za posne mekike obavezno zapišite, idealan je za dane posta. Sigurni smo da su ovo najvazdušastije mekike koje ste ikada probali! Ostaju sveže čak nekoliko dana, a prave se za svega 15-ak minuta.
Potrebni sastojci:
- 400 g brašna
- 200 g tople vode
- 2 supene kašike ulja
- 1 supena kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g svežeg kvasca
- ulje za prženje
U polovini tople vode rastvorite kvasac i šećer, dodajte jednu supenu kašiku brašna i promešajte. Ostavite na toplom da nadođe. U posudi prosejte brašno i dodajte so i ulje. Dodajte nadošao kvasac i promešajte, zamesite meko i glatko testo. Uvijte testo u streč foliju i ostavite na toplom da nadođe, da se uveća 3-4 puta.
Na brašnom posutu radnu površinu stavite testo, nemojte ga mesiti ponovo. Razvijte koru debljine 7-8 cm, isecite nožem na kockice ili pravougaonike i pržite u prethodno ugrejanom ulju, na tihoj vatri. Gotove mekike poređajte na ubrus da ocedite višak masti, servirajte tople.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09
JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANjE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama
LETOVANjE u Tunisu pruža idealnu kombinaciju prelepih plaža, kulturnih iskustava, sigurnosti i pristupačnosti, što ga čini savršenim izborom za porodični odmor. Sa raznovrsnim opcijama smeštaja, aktivnostima za decu i povoljnim cenama, Tunis nudi nezaboravno iskustvo za celu porodicu.
11. 06. 2024. u 13:00
UKRAJINA GAĐALA LUGANSK AMERIČKIM RAKETAMA: Više mrtvih i desetine ranjenih - žestoka reakcija Moskve (FOTO/VIDEO)
MINISTARSTVO odbrane Rusije optužilo je danas ukrajinsku vojsku da je u napadu na Lugansk koristila pet projektila "atakams" koje su Kijevu isporučile SAD.
07. 06. 2024. u 13:37
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)