DOMAĆE KIFLICE SA SIROM: Recept koji će vas oduševiti (VIDEO)
Pomešajte 1 šolju mlakog mleka, 1 šolja brašna, šećera i kvasca u posudi ostavite da fermentira 15 minuta. Dodajte ostale sastojke i dobro izmešajte. Dodajte još brašna ako je potrebno dok ne dobijete glatko, nelepljivo testo.
Testo umesite i stavite u posudu, pokrijte je plehom, tanjirom ili vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite da oko 45 minuta na sobnoj temperaturi.
Testo isecite na pola, pa polovinu na 18 delova i napravite od njih kuglice. Oklagijom razvaljajte komade i premažite ih malo puterom otopljenim na sobnoj temperaturi. Nastavite da razvaljate ostale komade i naslažite ih jedan na drugi. Poslednji komad ne premazujte puterom.
Uzmite 9 slojeva testa i stavite u frižider na najmanje 30 minuta. Zatim oklagijom razvucite što više možete. Po potrebi možete posuti brašnom. Isecite razvučeno testo na četvrtine odnosno na male trouglove.
Prebacite kiflice u pleh i ostavite da narastu dok se skoro ne udvostruče. U međuvremenu, zagrejte rernu na 190 stepeni. Premažite iz nadevom od žumanceta i mleka i pecite dok godnji sloj ne dobije zlatnu boju, oko 25 minuta.
Potrebno je za testo:
- 2 jaja
- 2 šolje toplog mleka
- 3 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 10 g instant kvasca
- 4,5 šolje brašna
Za između listova testa:
- 175 g mekog putera
Za površinu testa
- 1 žumance
- 1 kašičica mleka
- Susam i crni kim
POGLEDAJTE VIDEO:
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)
U REPUBLIKU Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije. To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.
01. 06. 2024. u 13:24
VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALjEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!
Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona!
01. 06. 2024. u 15:00
"MOŽDA SAM POREKLOM I SRBIN" De Niro o Beogradu, bombardovanju '99, Noletu, Hrvatima i Bošnjacima
PROSLAVLjENI holivudski glumac Robert De Niro, koji je poslednjih dana u centru pažnje jer je u 80. godini sedmi put postao otac, svojevremeno je posećivao našu zemlju, a simpatije prema srpskom narodu nije skrivao ni u svojim izjavama.
02. 06. 2024. u 11:40
Komentari (2)