NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA: Voćna torta sa piškotama (FOTO/VIDEO)

Novosti online

06. 07. 2023. u 11:00

DANAS je na meniju voćna torta!

ОСВЕЖАВАЈУЋА ПОСЛАСТИЦА: Воћна торта са пишкотама (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Voćna torta sa piškotama - Sastojci:

12 keks piškota

2 pudinga od slatke pavlake
70 g maslaca
500 ml mleka
1 vanilin šećer
1-3 kašika šećera za mleko (po želji)
100 ml slatke pavlake
šlag za premazivanje
600 g jagoda
2 banane

Voćna torta sa piškotama - Priprema:

Puding skuvati i zasladiti po želji, dodati vanilin šećer, dodati kocke maslaca i sve izjednačiti. Umutiti slatku pavlaku, pa kad se malo prohladi izmešati sa pudingom.

Manji pleh obložiti prozirnom folijom, pa na dno staviti piškote. Premazati 1/3 krema i poređati jagode sečene na pola. 

Foto: Bakina kuhinja

 

Opet premazati kremom i staviti banane presečene na pola po dužini, odozgo namazati krem, pa tri staviti piškote, a između jagode. Prekriti folijom i ostaviti 2-3 sata u frižideru. Služiti prohlađenu. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo