TAKO TO RADE U ISTRI: Da li ste čuli za MENEŠTRU? Vidite kako se pravi to zdravo i ukusno jelo (VIDEO)
OVO je jedno sjajno jelo koje se kuva i sprema u Istri.
Može se kombinovati i spremati na razne načine, uz dodatak suvih rebara i suvog mesa kao i mnogo povrća. Ovog puta predstavićemo vam ovo jelo na posni način.
Meneštra - Sastojci:
2 konzerve gotovog pasulja
1 veći krompir
1 veći crveni luk
2 paprike sveže
2 šargarepe
malo korena celera karfiola malo
1 mali paradajz
1 kašičica crvene slatke mlevena paprike
bibera
soli
2 čena belog luka
ulje
peršunov list
Meneštra - Priprema:
Iseckati luk, papriku, šargarepu, celer, ako imate karfiol cvetove i sve dobro predinstati na ulju da omekne. Dodati crvenu papriku, biber, sečene kockice krompira, celer, kuvan pasulj i kukuruz.
Sve dobro izmešati, dodati vodu da ogrezne i kuvati oko 15 min. da se krompir i povrće skuva.
Dodati soli, seckan beli luk i peršunov list. Posle minut isključiti. Ručak je gotov.
Vrhunsko posno jelo sa povrćem, puno vitamina i minerala.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NIKADA! Nemojte koristiti maslinovo ulje za pečenje krompira - evo i zašto
14. 02. 2023. u 13:00
IZUZETNO LAKO: Najjednostavniji recept za punjene paprike
07. 02. 2023. u 18:00 >> 11:04
ČISTA I UBEDLjIVA POBEDA LISTE "ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA SUTRA": Rezultati izbora iz svih gradova i opština u Srbiji
PREDSEDNIK SNS-a Miloš Vučević saopštio je prve rezultate lokalnih izbora iz izbornog štaba SNS-a.
02. 06. 2024. u 21:11
VUČIĆ NA PROVOKACIJE NOVINARKE N1: Ne brinite, slede vam veoma radosne vesti (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je u štab SNS-a. Na samom ulazu novinarka N1 televizije Žaklina Tatalović pokušala je da isprovocira predsednika Srbije, i predsednicu Skupštine Anu Brnabić.
02. 06. 2024. u 20:20
"MOŽDA SAM POREKLOM I SRBIN" De Niro o Beogradu, bombardovanju '99, Noletu, Hrvatima i Bošnjacima
PROSLAVLjENI holivudski glumac Robert De Niro, koji je poslednjih dana u centru pažnje jer je u 80. godini sedmi put postao otac, svojevremeno je posećivao našu zemlju, a simpatije prema srpskom narodu nije skrivao ni u svojim izjavama.
02. 06. 2024. u 11:40
Komentari (1)