NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

BEZ ADITIVA: Napravite domaći hleb na listu kupusa (VIDEO)

Novosti online

16. 02. 2023. u 18:00

HRSKAVO i ukusno.

БЕЗ АДИТИВА: Направите домаћи хлеб на листу купуса (ВИДЕО)

Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da sami napravite hleb bez aditiva čiji će vas ukus oduševiti, isprobajte sledeći recept.

Domaći hleb - sastojci:

500 ml mlake vode

20 gr svežeg kvasca
1/2 kašičice šećera
1 kašićica šećera
800-850 gr brašna

Domaći hleb - priprema:

U malo mlake vode razmutiti kvasac sa šećerom, kad zapeni dodati ostatak, vode, brašno pola i so i dobro umutiti.

Dodavati ostatak brašna i mesiti dok se ne dobije tvrđe glatko testo da se ne lepi. Podeliti na dva dela, razviti malo i uviti u rolnicu. U dugačak pleh poređati listove svežeg kupusa i staviti rolnice hleba, pobrašnjiviti ih i pokriti krpom da se udvostruče. 

Foto: Privatna arhiva

 

Uključiti rernu na 210 stepeni, pa kad se ugreje smanjiti na 190 stepeni C i peći hleb 50-60 min.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet